ЦДГ „Надежда” отпразнуваха 1 юни

Публикувано преди 13 години  |  Общество, Снимки

На 01.06.2011 в ЦДГ ”Надежда”се проведе концерт, посветен на празника на детето. Концертът е част от дейностите по проект „Да си подадем ръка” на Община Елхово, реализиран в Целодневна детска градина „Надежда”. В продължение на шест месеца се учихме да работим заедно и да постигаме резултати, помагахме си в процеса на социализация, приобщавахме децата от двата филиала на детската градина в селата Маломирово и Бояново.

Закупени са нови битови носии, с които децата показаха научените народни хора и ръченици. На концерта всяка група беше подготвила танц, представи се вокалната група, присъстваха всички родители и много гости. Децата се забавляваха с помощничката на водещите Женя Михайлова и Жулиета Георгиева – Пипи Дългото чорапче, в чийто образ се претвори Цветанка Христова от общински детски комплекс. Освен народните хора и ръченици, звучеше съвременна музика на Шакира, кънтри , пасадена, руски романси и много забавни детски песни.

На 1 юни децата от група „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова и Стойка Шидерова поздравиха децата от детско отделение в болницата, а децата от група „Звънче” с учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева се включиха в празника на ОДК. Днес беше последният ден на децата от двете групи в детската градина, изпратихме ги с пожелание за здраве и успехи и на добър път в училището и живота!

Концертът на детската градина беше събрал таланта и всеотдайността , общите усилия на деца, учители, родители и община и показа, че подкрепата и успешното сътрудничество водят до положителни резултати.

Децата получиха прекрасен подарък от Община Елхово – две нови детски площадки с чудесни съоръжения за игра. Радостта им беше неописуема – на деца, родители и учители, за което сърдечно благодарим на Община Елхово – на кмета г-н Петър Киров, на зам. кмета Пепа Кючукова, на г-н Кънчо Кънев – началник техн. служба в общината, на г-жа Жана Ангелова, гл. Експерт в Общинска просвета.
Благодарности на родителите, които подкрепят всяка инициатива на екипа на детската градина. Благодарности отправи директора на детската градина Мария Какърова и към работещите в детската градина, за духа и амбицията, с които работят.

Общинска просвета осигури почерпка за всяко дете – шоколад, родителите също организираха почерпка за групите, заедно с учителите по проекта всички деца получиха още почерпка.
Гости на концерта бяха г-н Петър Киров, кмет на община Елхово, г-жа Живка Кафеджиева, зам кмет на Общината, г-жа Венета Димитрова, секретар на община Елхово, г-жа Жана Ангелова гл. Експерт в Общинска просвета, г-жа Веса Лазарова гл. Счетоводител в Общинска просвета, служители в Общината и Общ. просвета. Благодарим им, че уважиха празника на децата.

На празник – като на празник – цветя, балони, музика, танци и веселие. Имаше и смях и сълзи. Но празниците отшумяват, затова си пожелахме здраве за всички, хубаво и пълно с емоции лято, успешна учебна година на бъдещите първокласници, щастливи и горди с постиженията на децата си родители, малко почивка за учителите и до…следващото събитие в детска градина „Надежда”!


Статията е публикувана на 2 юни 2011

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Тежка катастрофа между автомобил и два мотора стана тази вечер в София ...
След месеци на блокаж в работата на общинския съвет, градският парламент успя ...
В телефонен разговор днес с председателя на Камарата на представителите на Конгреса ...
Говорител на терористичната групировка "Ислямска държава" изрази похвала за атаката, извършена в ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Байерн Мюнхен има изненадващ вариант за нов треньор при неуспех с желания ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...