Снимки: Проведе се публично обсъждане на отчета за изпълнение сборния бюджет на община Елхово за 2014г

Публикувано преди 9 години  |  Общество

IMG_8315На общественото обсъждане на отчета за изпълнение сборния бюджет на община Елхово за 2014 г. присъстваха служители от общинска администрация, общински съветници, ръководители на институции, кметове и кметски наместници и граждани. Отчетът бе представен от кмета на община Елхово Петър Киров.

Първоначално приетият сборен бюджет на община Елхово за 2014 г. бе в размер на 9 654 053 лв., а именно: държавни дейности 5 098 747 лв.; местни дейности 4 349 201 лв. и дофинансиране на държавни дейности 206 105 лв. Преходният остатък от минали години бе в размер на 2 044 307 лв.

През годината бюджета е актуализиран в резултат на промени в бюджетните взаимоотношения с Централния бюджет, получени целеви и други трансфери, преизпълнение на собствените приходи и други. Така към 31.12.2014 г. сборният бюджет на община Елхово е в размер на 11 178 673 лв., реализираното увеличение е в размер на 1 524 620 лв.

Постъпленията от собствени приходи са в размер на близо 2 157 000 лв. През 2014 г. трансферите са на обща стойност 916 700 лв. и са получени от МТСП, Агенция „Пътна инфраструктура”, „Агенция социално подпомагане”, ПУДООС, Областна администрация Ямбол, ДФ „Земеделие“ и други.

Предоставените временни безлихвени заеми за обезпечаване реализацията на проекти са в размер на 435 500 лв. Община Елхово приключва годината с наличност в размер на 2 194 566 лв.

По време на отчета бе представено разпределението на разходи по функции, по първостепенни и второстепенни разпоредители, предоставените субсидии, както и информация за извършените текущи ремонти.

Отчетът за изпълнение сборния бюджет на община Елхово за 2014 г. включва и поименен списък за извършените капиталови разходи през годината.

IMG_8332На публичното обсъждане днес бе представена информация за Привлечените външни средства по ОП ”Развитие на човешките ресурси” – в размер на 944 000 лв. и по ОП „Регионално развитие“ Постъпленията за реализация на проекти по Програма за развитие на селските райони 2007-2013г. са в размер на 716 433 лв. През 2014 г. бе изпълняван и проект „Опазване на нематериалното културно наследство в региона на Елхово и Лалапаша чрез изграждане на инфраструктура за провеждане на традиционни събития“ по програмата за ТГС България – Турция. През годината са реализирани проекти и към АСП и към ПУДООС.

В края на своето изложение кметът на община Елхово благодари на ОбС Елхово за това, че актуализациите, които се налагаха през годината бяха приемани от мнозинството. Нели Никова – общински съветник сподели, че моментът на отчитането на бюджета е много по-удовлетворяващ от приемането на бюджета, когато има притеснения за приходната и разходната част, а управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Димитър Помаков отговори на запитване на общински съветник за разпределението на средствата от субсидията в размер на 225 000 лв., одобрена с решение на ОбС.

Общественото обсъждане завърши с пожелание новият бюджет, който предстои да бъде приет на следващото заседание на ОбС Елхово да бъде още по-успешен.


Статията е публикувана на 28 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Специализирана акция на МВР в трите центъра за мигранти на територията на ...
Направихме правилния избор с членството ни в НАТО, което даде възможност българската ...
Между двама и петима души, според различни източници, бяха ранени при въздушен ...
Международният съд на ООН заповяда на Израел да предприеме допълнителни мерки, включително ...
Ларса Пипън напоследък е все по-разкрепостена, а причина за това може би ...
Медиите в Англия твърдят, че през 2027 г. Челси ще замени настоящата ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...