Снимки: Открита практика в ЦДГ „Надежда“, група „Звънче“, за млади учители

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

IMG_8260Днес се проведе открита практика за млади учители от старши учител Радостина Гинкова. Образователното направление беше Социален свят, а темата :Да се движим безопасно в условия на бедствие /пожар/.

На утринната среща ст.учител Гинкова предложи на децата игри за организация и насочване към темата за деня. Проведе се разговор за спасителите и поведението на хората по време на бедствие, в случая – пожар. Изработен беше постер на тема:”Огънят – приятел; огънят – враг.

Бяха поставени задачите за деня и децата по свой избор се насочиха към центровете за дейност – „Наука”, „Ограмотяване”, „Изкуство”, „Семейство” и „Строителни блокчета”. Децата съставиха разказ «Пожар в гората», ползваха в театрализираната игра тел. 112, научиха за пожарогасители , каски , научиха , че пожарникари, полицаи и спешна помощ работят в екип, за да спасят пострадалите.

За учителите беше важно разпределението по центрове за дейност след утринната среща, както и изпълнението на задачите по избраното направление – социален свят.

Благодарим на старши учител Радостина Гинкова, която с умение и професионализъм показа на младите колеги, че работата с децата ежедневно може да бъде пълноценна и приятна.


Статията е публикувана на 28 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА