Снимки: Нови медали за СКБ „Стефан Караджа“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Снимки, Спорт

20150125_115420_Burst01След успехите в женската борба дойде ред и на мъжката част, да покажат какво могат в борбата. На 24 и 25 януари в спортна зала „Младост“ в град Бургас се проведе Държавното лично първенство по свободна борба за момчета /13-14г./.

Спортният клуб по борба „Стефан Караджа“ – Елхово взе участие с трима свои представители. След доброто си представяне през миналата година, когато Димитър Иванов спечели два бронзови медала от Републиканските шампионати на България, Митко отново ни зарадва с медал. Тази година той се състезава в кат. 38 кг., с 18 конкурента от цяла България, като всички му противници, с които той се срещна бяха от спортни училища. В първата си среща той срази с туш представителя на Разград – Джан Ибрям. Втората среща на Иванов бе с Костадин Гуцев – ЦСКА София. Срещата протече оспорвано и с много обрати. След като поведе с 4:0 технически точки в първата част, Митко допусна да го изравнят, а преди края на първата част той губеше с 4:6. Във втората част нашият борец успя да обърне резултата в своя полза до 7:6, като последните секунди от срещата, след една отчаяна атака от страна на състезателя на ЦСКА, нашият Митко получи неприятна контузия на дясната си ръка. На полуфинала, в третата среща Д. Иванов успя да победи Милян Давидов /Русе/ с техническо превъзходство 12:2, като хвърли много сили, заради контузената си ръка. След по-малко от половин час нашият борец, излезе във финалната среща срещу бореца от домакините Цветан Мустафов – „Черноморец“ Бургас. В тази среща Д. Иванов не можа, да разгъне истинските си възможности и загуби. Така Митко остана на второ място със сребърен медал и добра перспектива, че на летния шампионат ще успее най-после ще успее да се пребори за шампионската титла.

Другият наш състезател оставил отлични впечатления с атрактивните си борби и спечелил бронзов модел от това първенство е Атанас Георгиев в кат. 32 кг. В първата си среща Наско прегази с 10:0 технически точки Д. Монев от отбора на Херкулес – Ямбол. Втората среща Наско Георгиев с представителя на Сливен – Н.Николаев бе една от най-интересните в целият шампионат. Схватката премина много оспорвано и с много обрати в резултата. В крайна сметка с удара на гонга резултата бе 13:11 за сливенския борец. Тъй като тази среща бе полуфинална, нашият борец отиде на малкия финал в надпревара за трето място. В спора за бронзов медал Ат. Георгиев срещна вечния си съперник Минчо Минчев от Нова Загора. В тази среща Наско безапелационно победи с туш и завоюва бронза. На него добре би му прилегнал и златен медал, но бъдещето е пред него и той тепърва ще има възможности да се докаже.

Третият ни състезател Костадин Маринов в кат. +85кг. се състезава съвсем отскоро и ние нямахме големи очаквания относно класирането му. Костадин проведе три срещи и въпреки малкия си опит, ги проведе настъпателна и без страх всичките си борби. В първата среща Костадин се бори с шампиона Дарин Дралчев – Ст. Загора, който надви нашият борец с туш. Старозагорският борец изведе нашият състезател до репешажите, където той се справи с туш с великотърновския борец Петър Неделчев. В последната си среща в спор за бронзовия медал Костадин отстъпи победата на далеч по-опитния си съперник Алай Фаиков – Русе и така остана на пето място, което също е успех за него.


Статията е публикувана на 26 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
От 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация ...
На 28 март хилядолетната историята на България оживя в образ и действие ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
„В момента консултациите не са на етап, в които да има директно ...
В момента, в който критерият за инфлацията бъде покрит, България може да ...
Русия няма да приеме и каквито и да е „правила“, наложени ѝ ...
Управляващата в Германия Социалдемократическа партия се тресе от вътрешни противоречия и външен ...
Карлос Алкарас заяви на пресконференция след поражението от Григор Димитров, че българинът ...
Неприятна новина за 1/2-финала на Григор Димитров, който ще се изправи срещу ...
Безброй пъти сме чували и добре знаем, че прекаляването с шоколад е ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...