СНЦ Ученически спортен клуб „Елхово – 2008” спечели пореден проект по програма на спортното министерство

Публикувано преди 9 години  |  Спорт

tenСдружение с нестопанска цел Ученически спортен клуб „Елхово – 2008” спечели пореден проект по Програма на МФВС „Спорт за децата в свободното време ”, направление второ „Спортни занимания през ваканциите” на стойност 4 160 лв.

Основната цел на проекта е осмисляне свободното време на учениците от община Елхово през пролетната и лятната ваканция чрез безплатно обучение по спортовете – тенис на корт и лека атлетика, стимулиране и развитие на спортните им интереси и формиране на съзнателно позитивно отношение към укрепване на собственото им здраве и физическо усъвършенстване.

Организирането на нови и привлекателни дейности в свободното време на учениците от община Елхово ще провокира развитието на индивидуалните им спортни способности и ще предизвика интерес за системни занимания със спорт. В реализацията на Проекта ще се включат ученици от първи до дванадесети клас от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Св.св.Кирил и Методий“, ПГ „Стефан Караджа“, Г „Св.Климент Охридски“, ПУИ „Никола Вапцаров“ и децата от Център за настаняване от семеен тип. У тях ще се формира постоянен интерес към предложените видове спорт.

Чрез подходяща рекламна и маркетингова дейност, спортни състезания и масови спортни изяви ще се постигне образователен, познавателен ,възпитателен и здравословен ефект върху подрастващите. Трайно у учениците ще се вкорени желанието спорта да бъде част от живота им и ще се изгради позитивно отношение към собственото им здраве и физическо усъвършенстване.

Дейностите по Проекта имат подчертан социален ефект. Те са превенция на негативните явления в съвремието. В тях ще намерят своето място и ученици в неравностойно положение, с цел тяхната интеграция.

В териториален аспект спортните занимания ще се провеждат на спортните площадки на територията на града през пролетната и лятна ваканция. Широкото медийно представяне на дейностите в местни и регионални издания ще приобщи елховското гражданство към идеите на проекта.


Статията е публикувана на 23 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА