Аояма победи Великия шампион Харумафуджи в Токио за втори пореден път

Публикувано преди 9 години  |  Спорт

aoiБългаринът Даниел Иванов-Аоияма постигна впечатляваща победа на Големия новогодишен турнир по сумо в Токио. Иванов се наложи над Великия шампион Харумафуджи с техниката хатакикоми и подобри баланса си на 4-7. Това бе втора поредна победа и общо трета срещу титулуваният сумист. Победата на Аоияма от днес му осигурява и ежемесечен бонус от Японската федерация по сумо, който се дава на всеки сумист, победил поне веднъж действащ йокодзуна. Победата на Даниел почти сигурно предопределя за шампион в този турнир Хакухо, който ще вероятно ще постигне 33 титла, постижение, което не е правено от друг сумист в историята на древният японски спорт.

За жалост това преди тази победа от днес, той допусна четири поредни загуби, което го поставя в трудна задача от тук до края на турнира. Все пак той все още има шанс да завърши с положителен баланс, но в оставащите четири срещи той не трябва да допуска грешка. Утре Дани ще се изправи срещу „маегашира 2“ Икиой, който то дози момент е с баланс от една победа и десет загуби.

За Харумафуджи това е второ поражение от началото на турнира, което го оставя на 2-а позиция в класирането. Още един Велик шампион претърпя поражение днес- това е Какурю, който беше победен от Котошогику.


Статията е публикувана на 21 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА