Снимки: Венци в знак на признателност бяха поднесени по случай 137 години от освобождаването на Елхово от турска власт

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки

venciТържеството, посветено на паметната дата се състоя на мястото, където елховлии са посрещнали освободителите си. 21 януари е денят на освобождението на Елхово, за хората от Елхово това е ден на признателност, в който за пореден път изразяваме почитта си към освободителите, които отвориха нова страница в историческия път на града ни. Това е ден, в който преди 137 години идва освобождението от османско робство за жителите на Елхово, за нашите предци, с тези думи водещата на тържественото събитие Ивана Кърева приветства присъстващите.

С минута мълчание и свеждане на глава бе почетена паметта на хилядите знайни и незнайни войни, дали живота си за освобождението на Елхово.

В знак на своята признателност, венци и цветя пред паметника на руските освободители бяха поднесени от – ОбС Елхово, кмета на община Елхово, Регионална дирекция „Гранична полиция“, Районно управление „Полиция“ Елхово, ОбР на ПП ГЕРБ, ОбР на Политическо движение „Социалдемократи“, ОбС на БСП, ОбК на ПП „Вяра, морал, родолюбие, отговорност – Национален идеал за единство“, ОбР на ПП „Атака“, ОбС на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Общински клуб на хората с увреждания, Женски клуб на пенсионера „Надежда“, Мъжки клуб на пенсионера, Г „Св. Кл. Охридски“, ПГ „Ст. Караджа“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. П. Хилендарски“ и от жители и гости на град Елхово.


Статията е публикувана на 21 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА