Снимки: Нови успехи завоюваха девойките от Елхово в борбата

Публикувано преди 9 години  |  Снимки, Спорт

borbasНа 16 и 17 януари в спортна зала „Васил Левски“ гр. София се проведе държавното лично първенство по свободна борба за момичета, кадетки и девойки. Над 200 участнички от спортни клубове от цялата страна взеха участие в надпреварата, като сред тях бяха и представителките на Клуб по борба „Ст. Караджа“ гр. Елхово. 

Нашите момичета спазиха традицията и отново ни зарадваха с добро представяне, съобщи треньорът по борба в елховския клуб Александър Петков.

След дълго отсъствие на тепиха отново се завърна перспективната ни състезателка Недрет Симеонова, която се състезава при групата на момичетата в кат. 52 кг. Тя прояви изключителен характер, като първо успя да „свали“ излишните килограми и да влезе в категорията си и после да събере сили и да проведе 4 схватки за един ден, а след дълго прекъсване успя да проведе само две тренировки.

В първата си среща Недрет в много оспорвана схватка успя да тушира силната си съперничка от Нова Загора. Във втората среща срещу нашата състезателка се изправи представителката от клуб „БиС“ – Ямбол. В една пълна с много напрежение и обрати схватка, в която нашата Недрет успя на два пъти да хвърли противничката си преден „суплес“, техники, които не бяха оценени както трябва от съдиите, в една от поредните си атаки, Недрет бе контрирана и загуби от съперница, която с нищо не я превъзхождаше. Състезателката от Ямбол в последствие отиде на финал и стана шампионка, с което даде шанс на Недрет да участва на репесаж. Така нашата състезателка се бори в репесажите, като надви с туш представителката на Плевен и в спор за бронзовия медал тушира състезателката от клуб „Херкулес“ Ямбол. 

В групата на кадеткитe нашите представителки Илияна Тодорова /кат. 40 кг/ и Десислава Йонкова /кат. 70 кг/ също завоюваха бронзови медали в категориите си. Във финалната четворка Илияна надви състезателката от Сливо поле, но след това загуби последователно от представителките на Хасково и Черноморец – Бургас.

Десислава се контузи, загуби двете си последни срещи поради лекарска забрана и остана също с бронзов медал.

При девойките елховския клуб имаше две представителки – Галя Иванова /кат. 44 кг/ и Жулиета Арнаудова /кат. 72 кг/, които също имат принос за доброто класиране на женската борба, класирайки се на шестите места, сподели още треньорът на елховските състезатели.


Статията е публикувана на 20 януари 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА