СЪБИТИЯ И МЕРОПРИЯТИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА УМЕНИЯ И ПОСТИГАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА АКТИВНОСТ НА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ЕЛХОВО ПРЕЗ 2014 г.

Публикувано преди 9 години  |  Общество

migВ края на 2014 г. можем да обобщим извършеното от Местна инициативна група – Елхово за придобиване на умения от местната общност и постигане на по-добра обществена активност.

През изминаващата си година МИГ – Елхово организира поредица от обучения и други събития, насочени към различни групи от местната общност.

Една от групите дейности бяха организираните обучения за екипа, УС и членове на ОС, както и за бенефициентите към СМР на МИГ-Елхово, като целта беше да се осигурят достатъчно знания и умения в заинтересованите страни за безпроблемно изпълнение, управление и мониторинг на сключените договори към Стратегията за местно развитие.

  • На 29 и 30 август 2014 г. в Екоцентър „Румика“ село Маломирово, община Елхово се проведе обучение на тема Права и задължения на МИГ по договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на бенефициентите към СМР на МИГ-Елхово за 15 души – представители на екипа, УС и ОС на сдружението.
  • На 1 септември 2014 г. в град Елхово се проведе семинар за обучение на бенефициенти от частния сектор по сключени договори за изпълнение на проекти по мерките на Стратегията за местно развитие на МИГ – Елхово за 15 души – земеделски производители и представители  на фирми .
  • На 2 септември 2014 г. в град Елхово се проведе семинар за обучение на бенефициенти от публичния сектор по сключени договори за изпълнение на проекти по мерките на Стратегията за местно развитие на МИГ – Елхово за 15 души – представители на Община Елхово, Читалище „Развитие 1893“ – Елхово, читалища от общината и Сдружение „Туристически информационен център Елхово“
  • На 5 и 6 септември 2014 г. в Екоцентър „Румика“ село Маломирово, община Елхово се проведе двудневно обучение на 15 неформални местни лидери на тема „Иновативни лидерски подходи в местното развитие и прилагането на СМР”.

Друга важна част от организираните през годината събития, бяха двете учебни посещения на Местни инициативни групи от България и Европейския съюз:

  • В периода 29 октомври – 2 ноември 2014 година Местна инициативна група – Елхово организира учебно посещение за 16 представители на екипа, членове на Управителния съвет и на сдружението в Местна инициативна група СТАРТ /МИГ СТАРТ/, регион Тоскана, Италия. Целта на учебното посещение беше представителите на МИГ – Елхово да се запознаят с колегите си от МИГ от друга държава, да обменят опит и добри практики, и не на последно място – да получат и знания по отношение на развитие на територията и развитие на самата организация.
  • На 12 и 13 декември 2014 г. група от 15 души на МИГ – Елхово – представители на екипа, УС и ОС на МИГ-Елхово посетиха колегите си от Местна инициативна група – Харманли. През двата дни се проведе семинар, на който представителите на двете Местни инициативни групи представиха свой опит и добри практики и обмениха идеи, мнения и намерени решения на различни проблеми.

Важно и много полезно събитие беше и организираното Изложение „Бизнес, традиции и иновации на територията на МИГ Елхово“, което се превърна в добра практика, приложима и от други МИГ от страната.

  • Изложението “Бизнес, традиции и иновации на територията на Местна инициативна група – Елхово”, организирано от МИГ-Елхово от  26 до 30 септември 2014 г. премина успешно и при голям интерес. В бизнес изложението се включиха 30 участници – в това число фирми, организации, институции, читалища, земеделски производители, занаятчии и хора на изкуството от Община Елхово, произвеждащи и предлагащи местни продукти и услуги, включително художествени, туристически и информационни.

В допълнение на тези събития и обучения, обществената активност беше активизирана и чрез различни дейности за публичност и информираност, част от които са:

  • Бяха издадени и разпространени 4 броя списания;
  • Беше подготвено и отпечатано информационно издание (хартиено и на диск) за представяне на региона, икономиката и традициите на територията на МИГ Елхово „Бизнес, традиции и иновации на територията на МИГ Елхово“, в което е включена обща информация, история, география, икономика, институции, традиции, обичаи на български и английски езици.
  • 6 телевизионни предавания
  • 7 тематични публикации в местни медии за МИГ-Елхово и прилагането на СМР.

В резултат на всички тези дейности се повишиха уменията и знанията на местната общност и се постигна по-добра обществена активност.

 


Статията е публикувана на 23 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
На 29 март 1944 година София отново е бомбардирана от англо-американската авиация ...
През нощта вятърът ще отслабне, облачността ще намалее, а минималните температури ще ...
Пенсионираният полковник от противовъздушната отбрана на Югославия Золтан Дани, чиято батарея свали ...
Великобритания прехвърли на украинските въоръжени сили 14 танка Challenger 2. 82-ра въздушно-десантна ...
Ева Падлок е модел и инфлуенсър. Красавицата се занимава активно и със ...
Сексапилната Кристен Харпър отново зарадва спортните фенове с горещи снимки в социалните ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...