ПРИНОС НА МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ЕЛХОВО ЗА РАЗВИТИЕ НА БИЗНЕСА

Публикувано преди 9 години  |  Общество

migel1Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово поставя за основна цел „Развитие на територията на МИГ- Елхово като район с производство на висококачествена и екологично чиста земеделска продукция, конкурентноспособна диверсифицирана икономика и благоприятни и привлекателни условия за живот“. За постигането на тази цел, както и за постигане на икономически растеж чрез балансирано, устойчиво и природоопазващо развитие на местната икономика и повишаване заетостта на територията Местна инициативна група – Елхово одобрява проекти на различни икономически субекти.

Благодарение на подкрепата по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства“ по ПРСР 2007-2013 г. чрез проекти към Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово следните земеделски стопанства ще развият дейността си и ще подобрят своята конкурентноспособност:

  • ЗП Тодор Пенев Господинов, животновъдно стопанство за говеда, биволи и овце в с. Пчела: Изпълнява договор за изграждане и оборудване на цех за преработка на 500 л. мляко собствено производство в кисело мляко и сирене.
  • ЗП Стоян Ангелов Георгиев, млечно говедовъдство, с. Лалково: изпълнява договор за закупуване на трактор и ремарке.
  • ЕТ „Делчев-25-Димитър Делчев“, млечно говедовъдство: изпълнява договор за изграждане Кравеферма и торохранилище, с.Изгрев, общ.Елхово, обл.Ямбол.
  • „Лалковците“ ЕООД, растениевъдство: Изпълнява 2 договора за закупуване на селскостопанска техника – дискова брана, тороразпръсквачка, сеялка за пролетни култури, пръскачка, валяци, специализиран софтуер: GPS навигация и агро карти, сеялка за слята повърхност, култиватор за слята повърхност, окопен култиватор и специализирана транспортна техника-телескопичен челен товарач.
  • „Агро Кампания Елхово” ООД, растениевъдство: Изпълнява 2 договора за закупуване на земеделска техника – трактор и прикачен инвентар, зърнокомбайн и хедер за бяла жътва.
  • ЗП Николай Димитров Димитров , растениевъдство: Изпълнява договор за закупуване на специализирана земеделска техника.
  • ЗП Ангел Ангелов, растениевъдство: Изпълнява договор за оптимизиране на земеделското производство чрез закупуване на прикачен инвентар.
  • „Агростарт груп“ ЕООД, растениевъдство: проект за закупуване на земеделска техника – ремарке и телескопичен товарач.
  • ЗП Иван Тончев Колев, растениевъдство: проект за закупуване на земеделска техника – дискова брана и пневматична сеялка.
  • ЗП Юлия Миткова Качакова, трайни насаждения: проект за създаване на лешникова градина в с. Голям Дервент.

В резултат на изпълнението на тези проекти на територията на Местна инициативна група – Елхово ще бъдат инвестирани за развитието и модернизирането на земеделските стопанства общо почти 1,8 милиона лева, от които 867 249 лева е безвъзмездната помощ от ПРСР 2007 – 2013 с подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

За разнообразяване към неземеделски дейности по мярка 311 „Живко-06“ЕООД изпълнява договор, в резултат на който ще се изгради нова дърводелска работилница за производство на мебели. Общият размер на инвестициите е 135 248 лева, от които безвъзмездната финансова помощ от ПРСР 2007-2013 г. е 94 673 лева.

За създаване и развитие на микропредприятия ПРСР 2007-2013 г. оказва подкрепа по мярка 312 за проекти към Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово в сферата на производството, услугите и туризма:

  • ЕТ „Деси-Недялка Славчева“ изгражда автомивка в град Елхово;
  • „Вентана 1“ ЕООД изпълнява договор за изграждане на цех за алуминиева, PVC дограма и стъклопакети;
  • „Д-р М. Папашимов – АИПППДМ“ ЕООД изпълнява договор за инвестиции за оборудване на дентален кабинет с рентген, благодарение на който на територията на Община Елхово вече ще има такава услуга, недостъпна до момента.
  • ЕТ „Владислав Стоев“ получава подкрепа за обновяване на работилница за поддръжка на камиони, трактори и селскостопанска техника чрез закупуване на сервизно оборудване до село Бояново.
  • ЕТ „Веломотори – Мария Илиева“ изпълнява договор за създаване на подвижна работилница за велосипеди и мотопеди в Община Елхово.
  • „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи“ ООД развива дейността чрез закупуване на каяци, велосипеди, екипировка и техника за организиране на туристически програми на открито.
  • ЕТ “ВАНИНАТА КЪЩА – ВАНЯ ПЕТКОВА” изпълнява договор за преустройство с промяна предназаначението на жилищна сграда в къща за гости в град Елхово.
  • „Алис тур“ ЕООД получава подкрепа за изграждане на къща за гости и барбекю с.Бояново.
  • ЕТ ЙОНКОВ – 67-Атанас Йонков благодарение на подкрепата на ПРСР извършва благоустрояване и паркоустрояване към къща за гости за интегриран селски туризъм село Гранитово.

Благодарение на подкрепата по мярка 312 към Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово в развитието и създаването на микропредприятия на територията на Община Елхово се инвестират общо над 735 хил.лева, от които безвъзмездната помощ от ПРСР 2007-2013 г. е 514726 лева.

Общо за развитие на бизнеса на територията на Местна инициативна група – Елхово по мерки121, 311 и 312 към Стратегията за местно развитие Европейският съюз предоставя безвъзмездна финансова помощ 1476649,20 лева по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година.

Това е реалният израз на подкрепата на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Така ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ.

 


Статията е публикувана на 18 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
От 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация ...
На 28 март хилядолетната историята на България оживя в образ и действие ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Мъж загина при трудова злополука в сладкарска фирма в Симитли. Той е ...
Сигнал за бомба е постъпил в търговския център на бул. „Стамболийски“. Изпратен ...
Министрите на външните работи на Индия и Украйна съобщиха в петък, че ...
Експертите от американския Институт за изследване на войната (ИИВ) потвърдиха, че Русия ...
Отборът на Пирин постигна шестата си победа от началото на сезона. "Орлетата" ...
Полицията в Северна Македония, заедно с прокуратурата, влязоха днес във Футболната федерация ...
Консумацията на алкохол, смогът и диабетът са трите най-големи рискови фактора за ...
Безброй пъти сме чували и добре знаем, че прекаляването с шоколад е ...