Снимки: Полуинтернатните групи в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Елхово с тържество посветено на коледните празници

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

kolПо цялата Земя с камбанен звън
със песни радостни, с надежди скрити,
край лумнали огнища или вън…
Празнуват хората!
Празнуваме и ние!

Днес учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Елхово, участници в Проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз организираха тържество посветено на най-обичаните и тачени празници по цял свят – Коледа и Нова година.

За веселото и празнично настроение на учениците и гостите се погрижиха децата от полуинтернатните групи на възпитателите Рада Гинчева, Златанка Ничева, Иванка Русева, Радка Павлова, Мариана Тонева и Венета Гинчева.

Коледа е нощта на семейството, когато всички хора по света отдават почит на своите родители и близки и си честитят настъпването на новия, по-добър живот.

По стар български обичай учениците сурвакаха гостите – да са живи, да са здрави, да са работливи, да са търпеливи!

Какво е Бъдни вечер без коледарите? Появата им винаги е свързана с трепета на моминските сърца и затаения дъх на децата, с достолепието на старите стопани да бъде посетен техния дом.
В тази тиха, свята нощ гласовете се носят надалече – за здраве и берекет, за пълна къща с имане, молитва за чисто човешки и съкровени неща в живота.

С топли думи към присъстващите се обърна директорът на училището – г-жа Атанасова. Тя пожела здраве и благоденствие на всички, да отворим сърцата си за доброто и светлото, за вярата и надеждата.

И както всичко хубаво има края, така и празника приключи. Децата останаха възхитени от чутото и видяното, вдъхновени и уверени в себе си.


Статията е публикувана на 16 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА