За шеста поредна година БЧК ще проведе кампания в подкрепа на деца в риск от област Ямбол

Публикувано преди 9 години  |  Общество

b4БЧК Ямбол за шеста поредна година, в съответствие със Стратегията на Български Червен кръст до 2020 г. за подкрепа на най – уязвимите групи в условията на финансова криза, предоставя еднократно 200 бр. хранителни пакета за деца в риск от област Ямбол.

Хранителните пакети – 200 бр. са разпределени в петте общини на територията на област Ямбол, на база предварително разработени критерии за целевата група – деца от социално – слаби семейства с доход на член от семейството 80 % от минималната работна заплата, деца в риск до 18 г., деца със специфични нужди, сираци и полусираци, деца от многодетни семейства, деца на самотни майки. Подборът на децата се извършва съобразно конкретните нужди на децата, възможностите и ресурса на организацията.

Доброволците на БМЧК ще дарят хранителните пакети на децата преди Коледните празници.

Съдържанието на пакетите е съобразено със здравословния начин на хранене при децата и включва: ябълки, варива, лютеница, шоколад, натурален сок, бисквити, солети и др.

В периода от 08.12.2014г. до 23.12.2014г. хранителните пакети се раздават по график в петте общини – Ямбол, Тунджа, Болярово, Елхово и Стралджа. В гр. Ямбол стартира раздаването на хранителни пакети, 100 деца от десет училища в града ще получат пакет.


Статията е публикувана на 15 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА