Нивото на река Тунджа край Елхово спадна с 2 сантиметра, но усложнената обстановка продължава

Публикувано преди 9 години  |  Общество

IMG_4408Понижението на нивото на река Тунджа край Елхово с 2-3 см изобщо не ни успокоява, ние сме залети и едва ли можем да говорим за нормализиране на обстановката поне още няколко седмици, каза в интервю пред областното радио „Радио 999“ кметът на община Елхово Петър Киров.

Обстановката остава абсолютно същата. Задържа се нивото на река тунджа. Наводнените територии се отводняват, под постоянен контрол е всичко. нямаме сгради без ток и водоподаване. Остава затворен пътят до с. Трънково, доставяме питейна вода там с цистерни. Извозваме учениците по алтернативен път. Пътят до с. Изгрев е залят – водата ту настъпва, ту се отдръпва, има поставен патрул там.
Колкото до падането на нивото с 2-3 см изобщо не ни успокоява. Трябва да падне поне с метър, метър и нещо, за да започнем да нормализираме обстановката. При тези разливи, според мен, поне още няколко седмици няма да можем да се подобри ситуацията.

Няма нови жители на Елхово, които да са пожелали да напуснат дома си. Продължаваме да обхождаме наводнените жилищни райони, за да инспектираме състоянието на сградите и да сме сигурни, че няма заплаха за живота и здравето на жители, които са в тези части.

Новините за изпускането на вода от яз. Жребчево са същите – 150 куб м./сек. и това е тревожно. Ние в момента сме залети и сме в стадия, едва ли не да се радваме, че няма да ни залива повече, че да останем с толкова залети територии. Това изобщо обаче не е така, защото ситуацията си е критична, трудно ще се оправи, а и е зима и всички в Елхово и в района сме много разтревожени.“


Статията е публикувана на 11 декември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА