Снимки: ОИЦ – Ямбол проведе информационна среща в община Елхово и фотоизложба популяризираща Кохезионната политика на ЕС

Публикувано преди 9 години  |  Снимки

oicСъс среща в Ритуалната зала на община Елхово завърши трети за годината цикъл от информационни срещи проведени от Областен информационен център – Ямбол, които имат за цел популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в област Ямбол.

Поредицата събития стартират още на 24 ноември в град Ямбол и приключи днес в град Елхово. Срещите бяха предназначени за представители на неправителствените организации, местната власт, бизнеса, просветни и културни институции, медиите и широката общественост. Темата на информационните събития е „Предстоящи възможности за европейско финансиране”.

Информационната среща се проведе в две части. В първата част всички присъстващи бяха запознати с Индикативните годишни работни програми на оперативните програми за 2015 г.

Акцент във втората част бе представянето на Националната инициатива на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България под надслов: „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г.“ .

За област Ямбол събитията се организират от Община Ямбол и Областен информационен център – Ямбол със съдействието на Дирекция „Програмиране на средствата от ЕС“ в администрацията на Министерски съвет.

Целите на инициативата е да се популяризират новия програмен период и оперативните програми, които ще предоставят европейско финансиране за период 2014-2020 г., представяне на постигнатите резултати през периода 2007-2013 г. и популяризиране на мрежата от 28 информационни центъра.

Регионалната инициатива стартира с пресконференция и фотоизложба включваща снимки и информация от успешно реализирани проекти, финансирани със средства от оперативните програми на ЕС през периода 2007-2013 г. във всяка една община от област Ямбол.

Междувременно на информационния щанд, експертите от центъра предоставяха актуална информация за реализираните проекти в региона, материали за настоящия програмен период 2014-2020 г. и всеки желаещ може да ги разгледа и да се информира относно Кохезионната политика на ЕС в България за изминалия и новия програмен период, и отражението й в област Ямбол.

Поредицата изложби, които се организират едновременно в цялата страна, представят добрите примери, които ще бъдат основа в бъдещата работа по новите оперативни програми във времето до 2020 г.


Статията е публикувана на 28 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase