Снимки: Инициативи в ЦДГ „Надежда“ по-случай деня на християнското семейство

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

OLYMPUS DIGITAL CAMERAИнтересни и приятни за децата и родителите инициативи се реализираха в ЦДГ”Надежда” , посветени на 21.11. – ден на християнското семейство. Децата от три групи в детската градина – група ”Звънче”, група „Слънчо” и група „Славейче” – с помощта на родители засадиха дръвчета на своите площадки за игра на двора. Дръвчетата бяха осигурени от Горско стопанство, за което благодарим на г-н Атанас Зотов, както и на г-жа Иванка Минева, която реализира идеята. Благодарим на Красимир Христов, баща на Ицо от гр.”Звънче”, на Иван Костов, баща на Владислав от гр. ”Славейче”, както и на Илия Желев, баща на Аделина и Иван Трънков, баща на Андрес от група „Слънчо”.

Вкусни и красиви сандвичи направиха децата в група „Звънче” с помощта на леля Виолета, майка на Стоянчо, леля Димка, майка на Нати и Вики, леля Силвия, майка на Панайот и леля Радка, майка на Вики.
Прекрасни предмети украсени с техника „декупаж” направиха в група „Щурче”. По повод хубавият празник в групата се отвори „Творческа работилница” с леля Мариета, леля Янка и леля Виолета. Майките заедно с децата и госпожите изработиха красиви моливници , дъски за рязане и вазички.

Децата от група „Маргаритка” отправиха поздрав към своите семейства с една от любимите си песни „Песен за семейството”. Рецитираха и „Молитва” от Иван Вазов:
„Дядо Господи , прости ми, моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме, да не мога да греша.
Запази ми ти сърцето от зли мисли и неща,
всичко виждаш от небето, зло на мен недей праща,
Дай на мама, дай на тате, здраве, сила и живот,
мир, любов на всички братя и добро на наш народ.

Децата разговаряха за семейството и за чувствата, които изпитват към своите близки. Отговориха и на въпроси от блиц-анкета „Що е то семейство?”
Кой друг, ако не родителите, заслужават уважение и благодарност, за това, че са отгледали и възпитали децата си в любов и добродетелност?!
Кой друг, ако не децата, заслужават топлината и уюта на домашното огнище, в което са израснали, макар, че всяко от тях ще тръгне по свой път?!

Екипът на група „Маргаритка” пожелава на всички родители топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство с най- близките хора, а на децата – да бъдат живи и здрави, да обичат своите родители, да изпълняват техните добри съвети и с нищо да не ги огорчават, да им бъдат гордост, радост и утеха.

Децата от група „Червена шапчица” заедно г-жа Николова и г-жа Георгиева подготвиха грамоти, с които да благодарят на своето семейство за грижите и топлината , която получават ежедневно и с които приятно изненадаха родителите си.

Творческите работилници в центровете „Изкуство” за съвместни дейности ще се отварят по всеки повод в групите, ще се разширяват, развиват и обогатяват .

Благодарим на деца, родители и близки на децата! Пожелаваме им здраве и щастливи мигове с техните деца!

[nggallery id=“1577″]


Статията е публикувана на 21 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА