Видео: Седма победа за Даниел Иванов-Аоияма във Фукуока

Публикувано преди 9 години  |  Спорт

sumБългаринът Даниел Иванов-Аоияма постигна седма победа на турнира по сумо в японския град Фукуока и е на крачка от сигурен положителен баланс. В следващите три срещи на Даниел е нужна само една победа за да достигне желаната осма победа.

„Секиваке“ Аоияма тази сутрин надделя в среща от 12-ия кръг над „маегашира-2“ Такарафуджи, като приложи техниката „окуридаши“, за да избута съперника си от дохиото. Така българинът вече има баланс от 7 успеха и 5 поражения и дели десетото място в подреждането. Този успех на нашенеца бе осми от общо девет двубоя срещу Такарафуджи. Синята планина от Елхово утре се изправя срещу „маегашира 3“ Такаясу. До този момент съперника на Даниел има баланс от осем победи и четири загуби, но в статистиката за срещите помежду им Даниел има предимство (шест победи от девет двубоя).

Великите шампиони Какурю и Хакухо записаха победи и останаха на върха в класирането с равен актив от по 11 успеха и 1 загуба. Какурю се справи с „одзеки“ Гоейдо, а Хакухо, който търси четвърта поредна купа на Императора и общо 32-а в кариерата си, се наложи над „одзеки“ Кисеносато. Третият действащ „йокодзуна“ Харумафуджи, който в 12-ия кръг днес победи „маегашира-6“ Тойоношима, изостава на четвърти място с 9 успеха и 3 поражения.


Статията е публикувана на 20 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА