Нивото на река Тунджа е под оранжевия праг за предупреждение

Публикувано преди 9 години  |  Общество

riverНивото на р. Тунджа в района на гр. Елхово се понижава и вече е под оранжевия праг за предупреждение. Количествата валежи през изминалото денонощие са били около 16 л./кв.м.

По данни от системата за ранно предупреждение при наводнение за басейните на реките Тунджа и Марица нивото на р. Тунджа в района на гр. Елхово е под оранжевия праг за предупреждение, очакваното повишение на нивото в резултат на прогнозираните интензивни валежи за радост не се сбъдна.

Системата за ранно предупреждение за река Тунджа край град Елхово сигнализира оранжев праг над 300 см. и червен праг над 350 см., а критичният праг за реката в района на нашия град е близо 4 метра. От понеделник насам нивото на река Тунджа спада – в понеделник е било 307 см., във вторник 304 см., в сряда 296 см. и днес сутринта нивото на река Тунджа в района на град Елхово е било 295 см. За изминалото денонощие е отчетен 15,5 л/кв.м дъжд в град Елхово. На база метеорологичната и хидрологична обстановка и утре през деня тенденцията за понижаване и задържане на речните нива ще се запази. Според синоптичната прогноза утре все още са възможни слаби превалявания, по-съществени над крайните североизточни райони.


Статията е публикувана на 20 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА