Снимки: Продължава обновяването на Читалище „Развитие” – Елхово по проект на община Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки
chitОбщина Елхово сключи договор с Държавен фонд земеделие и Местна инициативна група Елхово за отпускане на финансова помощ по проект „Подобряване на условията за работа с деца и младежи и създаване на достъпна среда на хората с увреждания в Читалище „Развитие” град Елхово” по мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година, подкрепени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони във връзка с реализация на проект по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

Основната цел при реализацията на проекта е да се подпомогне местното развитие чрез подкрепа реализацията на инвестиции в подобряване качеството на културните институции, гарантиране достъпа на населението на община Елхово до културни и свързани със свободното време и отдиха услуги, подобряване жизнения стандарт и повишаване качеството на живот.

По проект са заложени редица дейности, както и ремонт на част от помещенията в сградата на Читалище „Развитие” град Елхово. Дейностите заложени за изпълнение са: подмяна на съществуващата дограма, ремонт на тоалетните, доставка и монтаж на асансьор за инвалиди, обособяване на изнесен кът към читалнята на градската библиотека достъпен за инвалиди, доставка и монтаж на пожароизвестителна и пожарогасителна система. Предвижда се и демонтаж на старите посетителски столове и закупуване и монтаж на нови 530 редови посетителски столове за салона на читалището.

По голямата част от заложените дейности вече са приключили, доставките са извършени, в момента текат довършителни работи и ремонт на сцената. След извършване на предвидените ремонтни дейности по настоящия проект, ще се подобрят условията за ползване на читалището от цялото население на община Елхово, ще се осигури достъпна среда на хората с увреждания и ще се подобрят условията за работа на творческите колективи, особено тези в които участват деца и младежи.

Ремонтирането и модернизирането на читалище „Развитие” има за цел да удовлетвори необходимостта от добре изградена културна институция в която да се развиват многообразни културни дейности и утвърдени културни събития, от които да се възползва населението на общината. Целта на общинското ръководство е ремонтът на читалището да приключи и за коледните празници концертите да се проведат в обновената база на културната институция.


Статията е публикувана на 19 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА