Дирекция „Бюро по труда“ – Елхово организира „Отворени врати за младежите“

Публикувано преди 9 години  |  Общество

workОт 24 до 28 ноември 2014 г. от 10 до 16 ч. Бюро по труда -Елхово ще представя инициативата „Отворени врати за младежите”.

Целта на инициативата е да се информират младежите,които не са регистрирани в бюрото по труда, за възможностите за организация на работа и услугите, предоставени в Бюрото по труда.

При провеждане на „Отворени врати за младежите” трудовите посредници, медиатори и EURES асистента ще популяризират европейската и националната гаранция за младежите, както и Германската програма за професионално обучение ”Работата на моя живот”.

Младежите ще придобият представа какви услуги предоставя Бюрото по труда за професионално ориентиране и обучение, включване в национални програми и мерки, проекти по ОП”РЧР”,посредничество при търсене на работа, помощ за изготвяне на документи за кандидатстване и информация за възможностите за работа в Европа.

Посетителите ще могат да разговарят с обучени трудови посредници, които всекидневно консултират и мотивират младежи до 29-годишна възраст.

От Бюрото по труда допълниха,че канят на срещата да присъстват и младежи,които учат, отпаднали са от обучение или са настанени в домове за сираци.


Статията е публикувана на 19 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА