Снимки: Елховската болница получи дарение от Софарма АД

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки

pomakovСофарма АД направи дарение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово. Днес в присъствието на всички началници на отделения на болничното заведение в града, както и ръководен персонал, г-н Димитър Помаков – Управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Елхово, връчи удостоверение за дарение на г-н Тодор Тодоров – представител на Софарма АД. Благотворителният жест на фармацевтичната компания е на обща стойност 3 600 лева и ще се използва за практиката на елховската болница. Медикаментите са съобразени и съгласувани с ръководството на общинското здравно заведение, с цел те да бъдат максимално полезни.

„Особено ми е приятно, че се случва това събитие, а именно получаването на дарение от лекарства от Софарма АД, фармацевтична компания, която е една от най-големите производители на лекарства с български капитал. Дарението е на обща стойност 3581,99 лева и включва предимно лекарства от групата на антибиотиците, диуретици, които използваме в нашите отделения, предимно най-вече за белодробните болести и болестите на горните дихателни пътища, както и противовъзпалителни препарати, които са нужни за нашата практика. Приготвили сме удостоверение, което искам да връча на приносителя на дарението в лицето на г-н Тодор Тодоров, с молба да предаде нашата благодарност на г-н Огнян Донев и на цялото ръководство на фармацевтична компания, разбира се и на г-н Николай Статев, който непосредствено организираше това дарение“ – сподели пред своите колеги Димитър Помаков.

Паралелно се договоря още едно дарение с друг водещ фармацевтичен производител – Актавис, което благородно дело отново ще бъде под формата на медикаменти. То се очаква да се случи в рамките на този месец, а ние своевременно ще Ви информираме за това.


Статията е публикувана на 19 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА