Снимки: Проект на община Елхово промени облика на парковото пространство и стадиона в град Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Общество, Снимки, Спорт

tadСтроителните дейности по проект „Опазване на нематериалното културно наследство в региона на Елхово и Лалапаша чрез изграждане на инфраструктура за провеждане на традиционни събития“, безвъзмездно финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП) са към своя край. Чрез този проект се изгражда нова инфраструктура в община Елхово и околия Лалапаша, като водещ партньор е община Елхово. Общата сума за строителните дейности, които се реализират в община Елхово около 135 000 Евро.

Строителните дейности, които стартираха в средата на месец юли тази година включват инвестиционни мерки свързани с благоустрояване на градския стадион и пространството около него, а именно: подмяна на седалките и направа на защитна козирка над посетителските места на градски стадион, пълен ремонт на съблекалните на градски стадион с нови подови настилки, ремонт на покривното пространство и нова дограма, както и ремонт на санитарните възли. Дейностите включват още изграждане на нова тоалетна на градски стадион, както и възстановяване на система от алеи за пешеходците в парка, обособяване на места за пикник с условия за безопасно палене на огън в парка и възстановяване на осветление по алеите в парка. Всичко това до момента е реализирано.

Чрез този проект реално се надгражда вече съществуващият спортен комплекс в Елхово, който също бе изграден по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, тъй като новоизградените алеи в градски парк Елхово са свързани с алеите на спортния комплекс в Елхово. Новите алеи, които вече са изградени в парковото пространство имат и обособени десетки места за пикник на открито и отдих по поречието на река Тунджа, която дейност ще предлага един много по-различен начин за семеен отдих на жителите и гостите на Елхово през свободното им време.

Освен административната част по приключването на проекта предстои и изграждането на видеонаблюдение.


Статията е публикувана на 18 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА