9 професионални приемни семейства работят по проект на община Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Общество

priemnoКъм настоящия момент по проект “И аз имам семейство” в община Елхово има 9 професионални приемни семейства, които са утвърдени от Комисия по приемна грижа, град Ямбол. В тях има настанени 9 деца.

В момента се изготвят годишни доклади на 2 от утвърдените приемни семейства. В тях се проследява развитието им като приемни родители и се оценява качеството на предоставяната социална услуга и грижата за настанените деца. Прегледът се извършва от социалния работник на приемното семейство и резултатите се отразяват в доклад. Екипът по приемна грижа предоставя доклада от годишния преглед на приемното семейство на Комисията по приемна грижа.

Едно от децата е в процедура по осиновяване и се очаква да бъде изведено в скоро време. Община Елхово е преизпълнила индикаторите за резултат по проекта, което налага спиране приема на заявления от кандидати за приемни родители. Периодично се провеждат групи за самопомощ, в които родителите споделят опит и проблеми при отглеждането на децата и търсят решения на възникнали трудности или кризисни ситуации.

Проектът „И аз имам семейство” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е Агенция „Социално подпомагане”, а община Елхово е партньор.


Статията е публикувана на 19 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА