Снимки: ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ отбелязаха Световния ден на възпоменание за жертвите от ПТП

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

priz16 ноември е Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия. Определен е от Асамблеята на Организацията на обединените нации. С няколко организирани инициативи ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ отбелязва този ден. Денят започна с извънреден час на класа, който припомни значението на правилата за пътна безопасност. Класните ръководители разговаряха с децата и обединиха възгледите си около идеята, че най-добрата почит, която можем да отдадем на жертвите е да направим всичко възможно тези смъртни случаи да не се повтарят.

В училищния двор се проведе състезание за майсторско управление на велосипед. Общо 34 ученици от 3 до 7 клас се включиха в надпреварата. Учениците трябваше точно и бързо да преминат през трудно трасе с велосипед, да балансират с една ръка, да преминат по своя маршрут през препятствие, слалом между конуси и скоростна отсечка. За всяко нарушение им се начисляваха наказателни точки. За победителите бяха предвидени награди и грамоти, които бяха връчени от помощник – директора на учебното заведение г-н Бординяшки.

На първо място при третокласниците се класира Тинка Недева, след нея се класира Александра Георгиева, а на трето място финишира Християн Ангелов. При четвъртокласниците на първо място се класира Стелиан Маринов, на второ място се класира Ивайла Динева, а трети се класира Таня Зотова. При петокласниците първи бе Никола Илиев, втори се класира Илиян Попов, а на трето място финишира Красен Иванов. При 6-7 клас на първо място се класираха двама ученика – Атанас Иванов и Майкъл Димитров, на второ място се класира Костадин Георгиев, а трети завърши Петър Киров.

В начален етап 1-4 клас се проведоха тематични срещи с родителите. На срещата бе направено Обръщение към родителите във връзка с 16.11.2014 г. – Световен ден на възпоменание за жертвите на пътнотранспортни произшествия. Обсъдиха се Десетте заповеди към шофьора.

4 клас изготвиха информационно табло за фоайето на училището, припомнящо факти за загубата на човешки живот поради безотговорност, небрежност и несьобразйтелпост на участниците в движението по пътищата.

Родителите на първокласниците, заедно със своите деца извършиха оценка на безопасните маршрути от училище до дома, и направиха предложения за обезопасяване на пътната инфраструктура около училищата.


Статията е публикувана на 14 ноември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА