На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Снимки: Есенен празник отбелязаха във филиал на ЦДГ „Надежда“ – Маломирово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

222Днес 30.10.2014 год. децата от филиал с.Маломирово към ЦДГ „Надежда“ Елхово и техните родители посветиха деня на есента. Децата показаха на присъствуващите гости сред които бяха библиотекарката Димка Минева, Андрея Нортъни Бил Брадфорд, какво са научили за този сезон. Изявиха се с групови и индивидуални изпълнения на заучени стихотворения, с изпълнения на двигателни музикални импровизации: „Есен“, „Зад дерета, зад превали“. Децата от подготвителната група изпълниха драматизация по разказа „В зеленчуковата градина“ на Радой Киров, като влязоха в ролите на различни зеленчуци и възпроизведоха спора между зеленчуците в една зеленчукова градина.

Майките Зоя Атанасова и Керанка Милчева, заедно с децата приготвиха вкусна салата от зеле и моркови като преди това малчуганите показаха знания от какви продукти ще направят салатата  и начина на нейното приготвяне. Заедно родители и деца аранжираха еснни цветя. С радостни емоции всички деца бяха участници в отборната игра „Да заредим магазина с плодове и зеленчуци“. Разделени на два отбора „Овощар“ и „Градинар“.

Активност проявиха и в игрите „Назови ме“ и „Познай ме по вкуса“. За доброто си участие в игрите децата получиха сочни ябълки, които похапнаха с апетит.

Тъй като сме в навечерието на 1 ноември г-жа Минева изненада децата като представи презентация „Денят на народните будители“. Децата останаха доволни от видяното. Те си припомниха за Ботев, Левски, Паисий Хилендарски, Петър Берон и други, които не трябва да забравяме, а да се гордеем с тях. Благодарим на родителите, че уважиха празника ни. Благодарим на Анрея Нортън и Бил Брадфорд за направените снимки.


Статията е публикувана на 31 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА