Видео и снимки: Есенен празник в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Образование, Снимки

esenНа 30.10.2014 година децата от целодневна детска градина „Надежда” изпратиха красивата, щедра и златна есен. След като научиха какво се случва с живата и нежива природа през сезона есен, колко богат на плодове и зеленчуци е есенният пазар в града ни, рисуваха, събираха пъстри есенни листа и природни материали, които поставиха в център „Наука”, децата казаха „Довиждане” на Есента, в очакване на белоснежната Зима.

Украсеният с есенни листа салон на детската градина, натежалите от плодове и зеленчуци импровизирани сергии посрещна всички деца от групите , а организатори и изпълнители бяха учителите Радостина Гинкова и Станка Хаджиева , помощник-възпитател Диана Топчиева и децата от група „Звънче”. С прекрасен есенен спектакъл, театрализирана импровизация по приказката „Работна Мецана”, като истински артисти малките „Звънчета” представиха по забавен и закачлив начин българската народна приказка и неволите на „работната” Мецана. Под умелото ръководство на своите учителки децата се превъплатиха артистично в ролите на „работната”Мецана, кокетната и суетна Лисана, красивата златна Есен, Вълчо, Зайко, Ежко, Рунтавелка, двете Сврачета, Слънчо, който беше прекрасен разказвач. Мелодиите , на които танцуваха героите бяха прекрасно подбрани от учителката ни по музика Елена Иванова.

Децата показаха театрализираната игра пред своите семейства, изненадаха ги приятно след работния ден. Малките зрители останаха очаровани от цветните костюми, красивият декор и реквизит, следяха със затаен дъх случващото се, питаха истински ли са героите, аплодираха артистите и пожелаха още много „театри” от група „Звънче”!

Екипът на група”Звънче” благодари сърдечно на всички деца, с които отговорно и с обич подготвиха спектакъла, на всички родители, съдействали за сполучливо избраните и пригодени костюми, отправя специална благодарност към чичо Краси, баща на Ицо за направената „сергия” за пазар, на бащата на Теди за поставката за гърнето на Мецана, на майката на Алекс – леля Женя за диадемите и леля Мими за есенните листа за украса, за подарените от много родители аксесоари за костюми.

„Заедно можем повече” е девизът на групата – деца – учители – родители, които и сега доказаха, че в екип се работи резултатно!


Статията е публикувана на 31 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА