Снимки: Деца от подготвителните групи на ЦДГ „Надежда“ – Елхово правиха туршии за зимата и вкусна плодова салата

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

trushДнес, в подготвителните групи „Звънче” учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева, помощник-възпитател Диана Топчиева и „Маргаритка” с учителки Пенка Стоянова и Стойка Шидерова и помощник-възпитател Мима Чапкънова, със закупените плодове и зеленчуци от пазара, децата направиха туршии за зимата и вкусна плодова салата. Есента е богат и щедър сезон и разнообразието от плодове и зеленчуци беше голямо. В организираните работилници учителите поканиха родители и близки на децата – доброволци, които да помогнат със съвет и труд – да нарежат плодовете и зеленчуците, да ги подправят с подправки, да ги подредят в съдовете и да им покажат как правилно да ги съхранят. Децата имаха малки дъсчици и прибори, които ползваха умело и равностойно се включиха. Това ще бъде най-вкусната туршия, както и най-вкусната плодова салата, защото са си ги направили сами. са благодарни на родителите – доброволци, които бяха в групата и помогнаха – майката на Вики и Нати , Димка, майката на Дария – Величка, майката на Стоян – Виолета, майката на Теди – Петя от група Звънче” и бабата на Стоян от група Маргаритка – Николинка.

Детските занимални бяха украсени с есенни листа и клонки – жълти, зелени, оранжеви, червени, кафяви, които децата събраха по пътя до пазара и в двора на детската градина.

Прекрасни картини направиха децата от група „Маргаритка” с темперни бои и техника „печатане” и с тях украсиха център „Изкуство”. Прекрасна е есента, но децата намират обарование във всички сезони, с които е богата нашата природа!


Статията е публикувана на 29 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА