Снимки: СОУ “Д-р Петър Берон” – Болярово взе участие в празничната програма по повод 40 години град Болярово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

ousПреди 40 г.с указ на Държавния съвет на НРБ , Болярово е обявено за град. Разположено в полите на Странджа планина, град Болярово е с богата история. Възниква като чифлик на турски паша, откъдето е и старото му име Пашакьой. През 1934г. с указ на княз Борис получава името Болярово, което носи и до днес.

Във връзка с Празника на град Болярово – 26.10.2014 г., Община Болярово организира следните мероприятия, в които участваха и ученици от полуинтернатните групи на СУ “Д-р Петър Берон” – гр. Болярово, по Проект ВG051РO001-3.1.06 “Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес по Оперативна програма ”Развитие на човешки ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз:

-20 октомври 2014 г. от 13.30 ч., в ”Младежки дом” се състоя конкурс за рисунка на тема ”Моят град- минало и настояще”. Участваха ученици от V до VIII клас.
-21 октомври 2014г. от 14 ч., в центъра на град Болярово беше организирано празнично      детско шоу с Ангел Попов-Държавен куклен театър, гр.Ямбол.
-22 октомври 2014г. от 14.ч., на стадиона в град Болярово се проведе детски турнир по футбол.Участваха ученици от VII и VIII клас.

Всяка от петте полуинтернатни групи изготви табла за миналото и настоящето на град Болярово.
На всички боляровци желаем здраве, дълголетие и благоденствие.
Честит празник!


Статията е публикувана на 25 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА