Разследват смолянски полицаи за хулиганство в Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Криминално

polise11[1]Смолянски полицаи са разследвани за хулигански прояви в Елхово и до месец вероятно ще имат повдигнато обвинение, установи репортер на в-к „Делник” по повод публикации в интернет издания,  със заглавие„Пияни ченгета от Смолян „превземат” с бой районното в Елхово, плашат с главсека на МВР”.

Оказа се, че на 22 срещу 23 юни 2014 г. компания от 7-8 полицаи от Смолян са били в клуб „Барът” в Елхово. След като се почерпили започнали да се заливат с алкохол и минерална вода, намесил се и собственикът на заведението да ги усмири, но те започнали да се карат, дърпат и бутат с него. Повикали и дежурни полицаи от Районното управление, които се намесили да озаптят своите колеги. Те ги поканили да отидат в Районното управление, за да дадат обяснения. В районното смолянските полицаи започнали да плащат колегите си от Елхово, че се познават с този и онзи и ще ги уволнят.

По случая е имало първоначално преписка, след това е заведено следствено дело, наблюдаващ прокурор е районният прокурор на Елхово Стойко Иванов. Според него няма данни Районното управление „Полиция” в Елхово да е разбивано или взломявано.

Той обясни за в-к „Делник”, че по делото са направени много разпити, иззети са записи от камери, направен е оглед на заведението, предстои скоро да се извърши и разпознаване, защото участието на полицаите в инцидента е било различно. Собственикът на елховското заведение има медицинско, което удостоверява какви увреждания са му нанесени, от своя страна и смоянските полицаи си извадили медицински, за да докажат, че и те са пострадали.

В Смолянската полиция се е провело и дисциплинарно производство, което е присъединено към доказателствата на делото. Шефът на Смолянската областна дирекция е уволнен, но вероятно не само заради този случай, твърдят запознати със ситуацията от Ямбол.

Вероятно след месец – месец и половина срещу буйните полицаи ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство и лека телесна повреда, научи още в-к „Делник”.

Източник: delnik.net


Статията е публикувана на 25 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА