Снимки: Децата от подготвителните групи Звънче и Маргаритка при ЦДГ „Надежда“ посетиха зеленчуковия пазар в Елхово

Публикувано преди 9 години  |  Образование, Снимки

pazarДнес, 22.10.2014 година, децата от подготвителните групи на Целодневна детска градина „Надежда” , „Звънче” с учителки Станка Хаджиева и Радостина Гинкова, помощник-възпитател Диана Топчиева и група „Маргаритка”, с учителки Стойка Шидерова и Пенка Стоянова и помощник-възпитател Мима Чапкънова, посетиха за организирано наблюдение пазара за плодове и зеленчуци в нашия град.

Есенният пазар е невероятно богат на плодове и зелечуци, на подправки и всичко, което се ражда в нашия прекрасен край. С много вълнение децата подготвиха кошнички, торбички за да направят своите покупки от пазара. С песни и много настроение започна денят за децата, които бяха подготвени да наблюдават промените през сезона есен, движейки се по улиците – дърветата са с невероятно цветни и красиви корони от обагрените в жълто, кафяво, червено, оранжево и зелено листа, земята е покрита с килим от паднали листа, не се чуват птичи песни, хората са облечени с топли дрехи, а слънцето пробива облаците към обяд, но не топли така, както през лятото. Учителите обърнаха внимание на правилата за улично движение, затвърдиха познанията на децата на практика. А на пазара беше пъстро и красиво, разнообразие от плодове и зеленчуци имаше на всяка сергия. Малките „купувачи” се отправиха към отрупаните щандове и предизвикаха умиление и радост у търговци и минувачи. Децата с удивление разглеждаха богатството от плодове и зеленчуци, спираха навсякъде, разговаряха с продавачите за дългия път на зеленчуците от градината до пазара.

С усмивка някои продавачи подариха на децата плод, зеленчук, от други малките купувачи си купиха с парички продукти за зимнина. С пълни кошнички, торбички, със зачервени бузки децата тръгнаха обратно към детската градина. По време на разходката наблюдаваха и спазваха правилата за безопасно движение. Разходката до есенния пазар ще остане незабравима за децата от групите „Звънче” и „Маргаритка”.


Статията е публикувана на 22 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА