Снимки: Продължават дейностите в село Маломирово по проект на община Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

proektМиналата седмица в село Маломирово, община Елхово бяха монтирани нови пейки и кошчета за смет в изпълнение на дейностите, предвидени в одобрения проект на община Елхово с наименование: „Подобряване на жизнената среда в с.Маломирово – почистване, възстановяване и благоустрояване”, финансиран в рамките на Национална кампания „За чиста околна среда – 2014 г.” обявена през месец януари 2014 г. от МОСВ и ПУДООС на тема „Обичам природата и аз участвам”.

Тогава бяха доставени и монтирани 13 пейки, 5 кошчета за смет и 6 броя бетонови кашпи за зацветяване, а в началото на тази седмица, чрез проектните дейности се осъществи залесяване и зацветяване на почистените площи и се създадоха зони за отдих и почивка.

Дейностите по този проект ще приключат след изграждането на пътека от базалтови плочки, водеща до храма в село Маломирово, който бе възобновен през изминалата година с европейски финансиране.

Изпълнението на проекта насърчава развитието на местните инициативи и доброволчеството, водещи до повишаване качеството на живот, социалното общуване и гражданската активност.


Статията е публикувана на 23 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА