В града на ангелите. Спомен за един скъп човек

Публикувано преди 10 години  |  Общество

По молба на близките, на починалата в края на месец септември преподавателка в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово, Диана Иванова публикуваме възпоменателен материал без редакторска намеса:
memory
На 29.09.2014 г. почина Диана Матева Иванова начален учител в гр. Елхово. Родена на 04.09.1956 г. в гр. Гълъбово в семейство на работници. Основно и средно професионално образование завършва в родния си град. От 1974 г. до 1976 г. учи в ИДНУ „Хр. Ботев“ гр. Бургас. През 1975 г. свързва живота си със своя колега Митко Иванов.

Професионалната си кариера започва на 15.09.1976 г. в ОУ „Васил Левски“ с. Мелница общ. Елхово, преминава в ОУ „Княз Борис 1“ с. Изгрев като начален учител.

През последните 32 год. кариерното израстване продължава в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово. През 2007 г. завършва магистър по педагогика – датски и начален учител в Тракийски университет гр. Стара Загора.

Един от учредителите на Независимият учителски синдикат в България. На 30.01.1990 г. учредява първото Синдикално дружество в регион Ямбол в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово, на което е председател до кончината си. Секретар на ОКС на НУС и от 2012 г. е председател на ОКС на НУС гр. Елхово.

Активен участник в учителското синдикално движение по колективното договаряне и социалното партньорство и във всички прояви организирани от УНС и КНСБ на общински, регионално и национално ниво.
Със своят новаторски дух, себеотдаване, с огромното си сърце, което винаги може да прости и подаде ръка, Диана Иванова се ползва с уважение и престиж сред колеги, родители и ученици. В своя кратък жизнен път тя дава своя скромен принос в утвърждаване авторитета и престижа на учителската професия.

Грижовна майка и съпруга, с много любов и нежност отгледа и възпита трите си деца – Кремена, Радостина и Николай, и шестте си внуци.

МИЛО ДИАНЧЕ, ЩАСТЛИВ ПОЛЕТ В ТВОЯ ДУХОВЕН СВЯТ В ГРАДА НА АНГЕЛИ!

Митко Иванов


Статията е публикувана на 16 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА