Снимки: Спортен празник с името „Да спортуваме за здраве“ в ЦДГ „Надежда“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки, Спорт

sportНа слънчевия 14.10.2014 година в двора на ЦДГ”Надежда”, за пореден път децата се събраха за пъстър и шумен спортен празник с името „Да спортуваме за здраве”. Организатор и водещ на празника беше г-жа Иванка Минева, учител на група „Слънчо”. Участници бяха децата от ПГ/6 годишни/ – „Маргаритка „ и „Звънче” и децата от ПГ/5 годишни/ „Слънчо” и „Славейче”. Учителите на групите – участници участваха в избора на игри, пособия, както и в организацията на празника. Празникът беше открит с изпълнение на мажоретния състав на детската градина с ръководител Цветанка Христова от общински детски комплекс, Елхово.

С много желание и спортен дух състезателите от групите „Слънчо” и „Славейче” премериха сили в игрите. В игрите „Овощари и градинари”, „Да напълним кошничката”, „Туристи”, децата преодоляваха препятствия, прескачаха дървени пейки, „скринове”, движиха се в „зиг-заг” с тротинетки, стъпваха по пясъчни торбички. Публиката насърчаваше участниците , викайки имената на приятели и познати от отборите , аплодисментите бяха повече за предпочитания отбор. В очите на всички състезатели се виждаше духа на спортиста и желанието за победа. Всички отбори -участници бяха победители, разменяха местата си във всяка игра, проявяваха разбиране и уважение един към друг.

Директорът на ЦДГ”Надежда” Мария Какърова поздрави лично г-жа Иванка Минева за добрата организация и водене на празника, както и учителите от подготвителните групи за усилията да направят денят 14.10. незабравим. Г-жа Какърова поздрави децата – участници, за спортния дух и проявени качества като екипност, бързина, сила, съобразителност и толерантност. Г-жа Минева пожела на всички деца да спортуват повече, да се движат, за да бъдат здрави и щастливи!

Всички отбори получиха украсени есенни кошници пълни с плодове, които красивата Есен – Марсела от група „Маргаритка” щедро раздаде. Кошници получиха и децата от групите „Щурче” и „Червена шапчица”, за аплодисментите и подкрепата.


Статията е публикувана на 14 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА