Видео и снимки: Стартира цялостното преасфалтиране по улица Ж. Петков в град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Общество, Снимки

asfОт вчера стартираха дейностите по полагането на нов асфалт по ул. Ж.Петков в град Елхово. Цялостното преасфалтиране на още една главна улица е логичен завършек на подмененият само преди няколко седмици водопровод по същата улица, с което продължава работата по подобряване на инфраструктурата в град Елхово. Цялостното преасфалтиране включва участъка от кръговото движение на площад Хр. Ботев до ул. Ал. Стамболийски, която отсечка е с дължина от около 500 метра.

Финансирането за реконструкцията на водопроводната мрежа и асфалтирането на ул. Ж. Петков е осигурено от целевата субсидия за капиталови разходи на община Елхово от бюджета на текущата 2014 година. Преди полагането на пластовете асфалтова смес бе извършена подготовка на основата в участъците с повреди по настилката, като теренът бе изравнен.

Преди асфалтирането бяха повдигнати бордюрите на определени места, като след приключване на асфалтополагането, ще бъде извършено подмяна на тротоарите тъй като в голяма част от този участък, те са силно амортизирани.

Самото асфалтиране на Ж.Петков се очаква да приключи още днес, а още от този следобед ще започнат асфалтовите кърпежи в малките населени места на община Елхово, както и в град Елхово. Дейностите се финансират отново от общинския бюджет на общината. Предвидените строително-ремонтни работи включват преасфалтиране на участъци, полагане на асфалтова плътна смес и на единични кръпки по улиците на територията на община Елхово.


Статията е публикувана на 14 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА