Видео и снимки: Първа копка на реконструкцията на централен площад и ул. Трети март в град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Интервю, Общество, Снимки

kmetДнес в град Елхово на централният площад се състоя церемонията по символична първа копка на проект „Благоустрояването на централна градска част – град Елхово“ финансиран по Мярка 322 “Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 година. Дългогодишните усилия на екипа на община Елхово, които включват идейният проект, архитектурното планиране, подготвянето на цялата документацията и подаването и в Държавен фонд земеделие, подготвянето на всички обществени процедури за избор на изпълнител, от днес започват да бъдат видими за жителите на община Елхово.

Основните дейности по проекта обхващат цялостна реконструкция на съществуващото площадно пространство, разположено в централната градска част на гр.Елхово и прилежаща улица „Трети март” (от началото на павираната част до кръговото движение), която ще бъде изцяло обновена.

На официална церемония днес присъства кмета на община Елхово Петър Киров, Председателя на ОбС-Елхово Никлай Тончев, зам. кметовете на община Елхово Пепа Кючукова и Живка Кафеджиева, общински съветници от ОбС-Елхово, представители на строителната фирма и жители на община Елхово. На церемонията днес кметът на община Елхово връчи официално строителното разрешение на представителя на строителната фирма – Консорциум “ХИТ – ПСП” с. Припек, община Джебел. Отец Николай Клюнков и Николай Станчев отслужиха водосвет, а минути по-късно бе направена и официалната първата копка.

По повод стартиралите строителни дейности в сърцето на град Елхово потърсихме за коментар Петър Киров – кмет на община Елхово. В разговора с г-н Киров той сподели повече детайли относно реконструкцията на площадното пространство, както и за организацията на движение по време на строителните дейности и за стартиралите вече строителни дейности за пълно преасфалтиране на улица Ж. Петков в град Елхово, чийто дейности са финансирани изцяло със средства от бюджета на община Елхово.

Видеорепортаж:

Фоторепортаж:

3D визуализация на проекта


Статията е публикувана на 13 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА