Снимки: Патрулен екип от РУП-Елхово посети ЦДГ „Надежда“

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

polisДнес в ЦДГ „Надежда“ – Елхово се проведе занимание по безопасно движение по пътищата във всички групи на ЦДГ ”Надежда”. Автомобил на КАТ посети детската градина и всички деца разбраха, че служителите на КАТ, които се движат по пътищата със специалната кола на КАТ целят да предотвратяват пътнотранспортни произшествия със своите действия.

Децата облякоха бронирана жилетка, запознаха се с лампата за сигнализиране и звуците, които си имат предназначение, както и със стоп – палката. Служители на Районно управление на МВР – Елхово, разказаха на децата, че когато всички шофьори и пешеходци спазват правилата за движение, ще има ред на пътя и по-малко пострадали хора.

Правилното движение на автомобили и пешеходци в населените места предпазва от злополуки всички участници в движението. Преминаването покрай училища и детски градини трябва да става внимателно, защото децата за първи път се движат сами в първи клас, а понякога притичват пред родителите си, излизайки от детската градина. От най-ранна възраст в детската градина със своите учителки децата изучават правилата за движение с игрови похвати , научават част от най-разпознаваемите пътни знаци, учат за светофар.


Статията е публикувана на 10 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА