Снимки: Дамите от пенсионерски клуб „Надежда“ в град Елхово отбелязаха международния ден на възрастните хора

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки

babs1 октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото.

Пенсионерски клуб „Надежда“ в град Елхово отбеляза по подобаващ начин своя празник. Членуващи в клуба дами се събраха в бистро „Краси“ където се веселиха заедно. Официални гости на празника бяха кметът на община Елхово Петър Киров, ръководителят на служба „Социални дейности“ Мариана Милева и председателят на Клуба на инвалида г-жа Николова.

Г-жа Милева отправи почитта и уважението си към възрастните хора, които всеотдайно са се трудили и сега в златната им есен им пожела крепко здраве на тях и на техните семейства, щастие и много поводи за усмивки. Днес е ден не само на възрастните хора, 1 октомври се празнува и като ден на музиката, на архитектите, на вегератианците и на усмивката, за това г-жа Милева пожела много слънчево настроение.

Г-жа Николова пожела на всички много здраве, дълголетие, сили и кураж за преодоляване на препятствията, които поднася третата възраст.

С протоколно решение на ръководството е взето решение за награждаване на членове на клуба за активно участие в мероприятията, както и за тяхната артистична изява. С грамота и парична награда бяха наградени Йовка Пантаджиева, Златка Статкова и Николинка Ялъмова.

Председателят на Женски клуб на пенсионера „Надежда“ Гергана Турлозова поздрави всички по случай деня на възрастните хора, като пожела на всички – здраве със здравината на скалите, дълголетие с годините на орлите и на банките парите, лично и семейно щастие, любов, все така да бъдат сплотени, за да могат да преодоляват заедно всякакви препятствия и много весело настроение.

В момента в клуба членуват 90 жени, като с всяка изминала година броят им се увеличава за тях се организират различни мероприятия – чествания и екскурзии.

По случай празникът на възрастните хора дамите от женски клуб на пенсионера бяха приятно изненадани с подаръци от общинското ръководство. Кметът на община Елхово Петър Киров осигури финансови средства за празничното мероприятие в днешния ден и за закупуването на нещо, което е необходимо в клуб „Надежда“.

По повод международния ден на възрастните хора – 1 октомври кметът на община Елхово г-н Петър Киров отправи пожелание към домуващите от Дом за стари хора село Чернозем, както и към всички възрастни хора от община Елхово. „Прекланям се пред възрастта ви и пред това, което сте постигнали през живота си. Ние като община сме длъжни да създаваме условия възрастните хора да общуват и да се чувстват пълноценни в нашето общество, ние като социално отговорни хора ще продължим да им помагаме в рамките на компетенциите си„, каза г-н Киров като пожела повече хубави мигове, да са здрави и много радости в семействата си.


Статията е публикувана на 1 октомври 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА