Утре ще се проведе обучение на членовете на СИК в община Елхово за предстоящите избори в неделя

Публикувано преди 10 години  |  Общество

izbС решение на РИК-Ямбол е приет график и утвърдена програма за обучението на секционни избирателни комисии при произвеждането на изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. В община Елхово обучението ще бъде утре – 1 октомври 2014г. /сряда/ от 10:00 часа в салона на Читалище „Развитие – 1893″ – Елхово.

Обучението се организира от РИК-Ямбол, а ръководствата на политическите партии и коалиции осигуряват присъствието на своите представители. В обучението трябва да участват всички членове на секционни комисии независимо дали изпълват ръководни функции или не. Обучението ще бъде проведено от представителите на РИК-Ямбол Дженко Дженков и Драгомир Димитров.

Обучението ще се проведе в различни тематични модули свързани с организацията на работата на СИК, работа на СИК с избирателни списъци и изборни книжа, получаване на изборни книжа, начин на работа по време на изборния ден, гласуване на избиратели в СИК, преброяване на гласовете, вписване на данни в изборните протоколи и опаковане на изборните книжа.


Статията е публикувана на 30 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА