Видео и снимки: Новоизградените уреди за фитнес на открито се превърнаха в любимо място за тийнейджърите

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Спорт

hitЗа по – малко от месец новоизградените уреди за фитнес на открито, в спортния комплекс на град Елхово, се превърнаха в любимо място най – вече сред тийнейджърите. Освен за разходка, футбол, тенис и колоездене, млади момичета и момчета, възрастни и гости на Елхово се събират в градския парк, за да потренират на открито. Доказателство за това е все по – големият брой посетители и ползватели.

За тийнейджърите това се оказва изключително ценна придобивка. Най – многобройна е групата на момчетата на възраст между 14 и 18 години. Те са изключително доволни и призовават своите близки и приятели да използват уредите по предназначение , за да се запазят здрави и да се използват дълго време.

За да изразят задоволството си от новите фитнес уреди, група гимназисти заснеха ежедневните си тренировки. Димитър Иванов, Михаил Димитров, Андон Ченков и Калоян Димитров се събират всеки ден на спортната площадка, защото имат огромното желание да спортуват и да се развиват физически чрез упражнения. „Изключително щастливи сме от новата за града ни придобивка. Искаме да спортуваме активно, а новите уреди дават прекрасна възможност за това. Радваме се, че в нашия град има още едно място, но което можем да се събираме, на което, докато си говорим, можем да тренираме. С този клип искаме да отправим призив: нека всички заедно проявим повече отговорност и загриженост, за да опазим новосъздадените удобства“.

И още нещо важно, което бихме могли да извлечем като полза от спорта за нашите деца– не винаги, за да спортуваш, са нужни финансови средства или специални помещения, често за онези, които желаят, е нужно само проява на инициативност и желание. Като спорт, стрийт фитнесът предлага здраве и красиво тяло, а като социално явление ще предостави възможности за много нови запознанства. Активният спорт ще ни направи част от култура, бореща се с порочните навици на модерното общество.


Още по темата: Видео и снимки: Изградиха нова спортна площадка с фитнес уреди на открито в спортния комплекс в град Елхово


Статията е публикувана на 27 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ...
На 25.03.2023 г.  ПГ „Св. Климент Охридски“ се включи с поредица от ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица ...
Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, ...
Над 3 милиона таджики живеят в Русия. След терористичната атака от 22 ...
Русия твърди, че с разширяването на военната база на НАТО в Румъния ...
Първенство на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, мачове от редовния ...
Кий Алвеш често е определяна за най-сексапилната волейболистка в света. Бразилката има ...
Без значение от пола, всеки човек страда поне веднъж от проблеми с ...
Млечните продукти се считат за важна част от балансираното хранене и са ...