Видео: Даниел Иванов – Аоияма постигна осма победа и си гарантира положителен баланс

Публикувано преди 10 години  |  Спорт

sumЕдинственият сумо представил на България в страната на изгряващото слънце Даниел Иванов-Аоияма спечели схватката си от 13-ия кръг на турнира по сумо в японската столица Токио, благодарение на което родният „маегашира-3″ влезе в серия от три поредни победи в силната надпревара.

Аоияма се наложи срещу Чийооторис хватката „котенаге“. Това покачи баланса на българския сумист на 8:5 победи, което гарантира на Даниел сигурно завършване на турнира с положителен баланс и изкачване в йерархията. Аоияма утре ще спори на дохиото с Йошикадзе.

Сензацията в професионалното сумо Ичиноджо постигна нов голям триумф, като пребори „йокодзуна“ Какурю в схватка от 13-ия кръг на супертурнира „Аки башьо“ в Токио. Дебютантът във висшата лига „макуучи“ успя да извади монголския си сънародник от равновесие с хватката „хатакикоми“ в заключителната среща за деня в двореца „Кокугикан“. 21-годишният Ичиноджо продължава само с едно поражение и е лидер в класирането заедно с великия шампион Хакухо, който днес претърпя първа загуба в турнира.

С голям интерес утре се очаква схватка на младокът Ичиноджо, който ще се изправи срещу победителя в 30 надпревари „башьо“ Хакухо.


Статията е публикувана на 26 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА