Видео: Даниел Иванов – Аоияма постигна седма победа в Токио

Публикувано преди 10 години  |  Спорт

daniЕдинственият сумо представил на България в страната на изгряващото слънце Даниел Иванов-Аоияма спечели схватката си от 12-ия кръг на турнира по сумо в японската столица Токио, благодарение на което родният „маегашира-3“ влезе в серия от две поредни победи в силната надпревара.

Аоияма се наложи срещу Саданофуджи с хватката „хатакикоми“, при която защитникът отдръпва тялото си от атака и поваля засилилия се към него съперник с натиск по гърба.

Това покачи баланса на българския сумист на 7:5 победи, докато неговият съперник Саданофуджи е с отрицателен – 3:9. В оставащите три срещи на Даниел е нужна, само една победа за да завърши с положителен баланс. Утре той се изправя срещу Чийоотори, който до момента е със същия баланс, както нашенеца. Двамата до сега са се изправяли три пъти един срещу друг на глинения ринг, като в две от срещите краен победител е бил елховският исполин.

Едноличен лидер в генералното класиране продължава да бъде великият шампион Хакухо, който се наложи над Кисеносато в своята схватка от 12-ия кръг на турнира и продължава без загуба.

Второто място, при баланс от 11:1 победи, заема Ичинойо. В четвъртък Даниел Иванов ще има за съперник Чиотори (7:5), който днес загуби от Сококурай (7:5).


Статията е публикувана на 25 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА