Снимки и видео: Младата писателка Христина Маджарова издава първа стихосбирка, която ще излезе на пазар

Публикувано преди 10 години  |  Видео, Общество, Снимки

majВ началото на миналата седмица в Народно читалище „Николай Хайтов“ в град София се проведе първият Базар на българската на книга, организиран съвместно от Фондация „Буквите“ и Съюз на българските писатели. На събитието автори и издатели от цялата страна представиха свои книги, обмениха идеи и опит за творческото писане, издаване и популяризиране на творбите.

Но форума председателят на Фондация „Буквите“ Иван Богданов официално представи Христина Маджарова и обяви издаването на дебютната й стихосбирка, която ще се появи на книжния пазар по време на Коледния панаир на книгата в НДК. На 1 септември Фондация „Буквите“ основа ново издателство – „Български издател“, стремящо се да популяризира творбите на младите български автори.

Първата авторка към новото издателство е именно младата поетеса от град Елхово Христина Маджаров. Заглавието на нейната дебютна стихосбирка е „И за любов да пишем е престъпно“. Тя изрази своята благодарност към Фондация „Буквите“ и сподели с публиката две свои творби-„Ако е имал капка нежност“ и „Още има сърца за взривяване„.

„Любовта-не само двигател, управляващ живота ни, не само импулс, който ни направлява, не само сила, а нещо много повече. Или може би всичко. Именно това е темата на моето творчество.В стихотворенията си описвам вътрешния свят на съвременната българска жена с нейните стремежи, търсения, надежди и разочарования. Себеутвърждаването, полетът на духа и наситената емоционалност характеризират моите героини, с които съвременната българка може да се отъждестви, откривайки себе си. Посвещавам стихотворенията си на всички жени, притежаващи изящна душевност, и на мъжете, които ги обичат“ – сподели още младата елховска поетеса.


 


Статията е публикувана на 23 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА