Община Елхово продължава за шеста година дейностите по проект „Обществена трапезария”

Публикувано преди 10 години  |  Общество

trapОбщина Елхово продължава за шеста година дейностите по проект „Обществена трапезария”, който ще обхване периода от 01.10.2014г. до 31.12.2014г. Целта е през тежкия зимен период да се осигури помощ и подкрепа на най-уязвимите групи от населението на града.

Съгласно указанията издадени от Министерството на труда и социалната политика за обхвата, реда и условията за финансиране и реализиране на проектни предложения за разкриване на “Обществени трапезарии” от Фонд “Социална закрила” по реда на чл. 27, т.3 от Закона за социално подпомагане целевата група включва:

  • Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане
  • Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях
  • Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудовата дейност/
  • Скитащи и бездомни деца и лица

Документи на кандидатите за бенефициенти на социалната услуга „Обществена трапезария” се приемат до 24.09.2014г. в стая 217 на ул. „Калоян” 13 от 08.00-12.00 часа и от 13.00-17.00 часа.

 


Статията е публикувана на 23 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА