Снимки: Отчетоха резултатите от дарителската кампания „Да върнем вярата в доброто“ в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

bossРъководството, педагогическият и непедагогическият персонал на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Елхово подкрепиха дарителската кампания „Да върнем вярата в доброто“, обявена от Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България и подкрепена от доц. Р. Коларова – Министър на образованието и науката. Учебното заведение посвети седмицата от 15 до 19 септември на доброто и благотворителността.

Ръководството на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отправи призив към родителите да не купуват цветя за 15 септември, а средствата, които са предвидили за цвете да бъдат дарени. В училището бе сформиран инициативен комитет в състав – старши възпитател Пенка Костова – член на синдикат, старши учител Виолета Иванова – несиндикален член, Дона Барулова – ученичка от 7 клас и Таня Паскова – родител. Днес членовете на инициативния комитет отвориха кутията в присъствието на директора на учебното заведение. 141 дарители – учители, служители, родители и ученици са подкрепили с финансови средства кампанията в основното училище в град Елхово.

Събраната сума е в размер на 444,51 лв. По-късно сумата бе внесена по обявената сметка Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България за дарение за учебни звена в наводнените в страната региони. Директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Тинка Атанасова благодари на всички – педагогически и непедагочески състав, ученици и родители, за това, че подкрепиха благородната кауза, с това те показаха, че са добри и съпричастни към нещастието на хората. В рамките на едноседмичната кампания в учебните заведения, които подкрепиха каузата се проведоха разговори с децата в „Часа на класа“ за доброто, за вярата в доброто, проведена е и анкета за добродетелите на учителя. На 23 септември събраните средства от цялата страна ще бъдат разпределени на пострадалите от наводнения детски градини и училища.


Статията е публикувана на 19 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА