В неделя предстоят четвъртите гребни състезания в Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество

lodОт 19 Септември до 22 Септември ще се проведе превърналия се в традиция „Национален воден поход по река Тунджа”, който поход стартира от село Коневец и приключва до село Срем и е най-посещаваното гребно събитие в страната.

Походът отново се организира от „Екстрийм Адвенчър Джи енд Пи” ООД, както и клуб по воден туризъм „Арзус“ Стара Загора. Самият воден поход по река Тунджа ще стартира на 20 септември, като маршрута определен за първият гребен ден е от село Коневец до град Елхово.

На следващият ден – 21 септември от 10.00 часа ще се проведат четвъртите по рода си гребни състезания под патронажа на кмета на община Елхово, за което състезание наградите за победителите са отново осигурени от ръководството на община Елхово.

Състезанието ще започне малко преди кея за лодки, в близост до спортен комплекс Елхово, а смият финал където се очаква да има по традиция много зрители, ще бъде на моста на изход запад (пътя за с. Изгрев), където ще е и самото награждаване на най-бързите гребци.

Целият поход ще бъде изпълнен с много положителни емоции и весели моменти, както през деня, по време на каякинга, така и през нощта, край лагерните огньове, придружени с нестихващи купони за участниците. Новото тази година е, че бивакът ще е две поредни вечери край град Елхово. Вторият гребен ден, минути след състезанието, ще продължи от град Елхово до местността Даркая край село Срем, където официалната част от похода ще завърши.


Статията е публикувана на 19 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА