Снимки: Стартираха строително – монтажните дейности в читалище „Развитие – 1893” град Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Общество, Снимки
Снимка: Elhovo.org
Снимка: Elhovo.org

В началото на миналата седмица ремонтните дейности по проект „Подобряване на условията за работа с деца и младежи и създаване на достъпна среда на хората с увреждания в читалище „Развитие – 1893” град Елхово, започнаха. Проектът е на община Елхово по мярка 321 по Програмата за развитие на селските райони към МИГ – Елхово.

Предвидените дейности по проекта ще подобрят средата в местното читалище, което с общи усилия на Община Елхово, на читалищното настоятелство, на служители и самодейци, на почитатели и съмишленици на културния дом в Елхово, ще се превърне в привлекателен културен и духовен център. Сградата е масивна, функционална, с възможности за организиране и реализиране на много и разнообразни художествени и културни дейности, които ще съберат хора от всички възрасти, отговаряйки на техните желания и потребности. С настоящите ремонти и промени, остарялата материална база ще се модернизира и обнови. Ще се подменят дървените столове в голямата зрителна зала, които са 530 на брой. Ще се ремонтират основно санитарните възли с частична подмяна на ВиК до сцената на първия етаж. Ще се подмени фасадната дограма и врати, частично ще се подмени и ел.инсталацията, ще се монтира пожароизвестителна инсталация. Ще се обособи помещение с резервоар за вода за противопожарни нужди.

За да се улесни достъпът на хора с увреждания до услугите, които читалището предлага, ще се монтира подвижна платформа, като се отвори вход откъм паркинга.

Културната институция в града ни предлага театрални представления, срещи с дейци на културата, организира изложби, предлага разнообразни безплатни и платени форми, в които са включени много хора, желаещи да се докоснат до магията на театъра, танца и песента. А красивата обновена среда на читалището, ще допринесе за пълноценните изживявания на посетителите и участниците във формите.

Обновяването по проекта мотивира работещите в читалището, генерират се нови идеи, предстоят два други проекта, които ще допълнят досегашните дейности. Постепенно се създава екип от подготвени, одухотворени хора, които заявяват желанието си да съхранява българската традиция, бит и култура, да се развиват и обогатяват формите за дейност.

С реализацията на дейностите по този проект се цели подобряване на условията за работа с деца и младежи и създаване на достъпна среда на хората с увреждания в читалище „Развитие” гр.Елхово; постигане на привлекателни условия за живот на населението в община Елхово; подобряване достъпа на местното население до културни и свързани със свободното време и отдих услуги; създаване на условия за подобряване културата на населението; създаване на подходяща архитектурна среда за достъп на хора с увреждания; създаване на условия и възможности за интеграция на уязвими групи от населението в това число и хора с увреждания.

Изпълнител на строително – монтажните работи е „АРК БИЛДИНГ“ ООД Ямбол. Периодично, чрез много снимки и видеоматериали, всеки, който желае, ще има възможност да следите промяната при реализиране на дейностите по проекта.

 


Статията е публикувана на 18 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА