Снимки: С тържествена програма Гимназия „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово, посрещна своите ученици

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

gimДнес Гимназия „Св. Кл. Охридски“ – гр. Елхово, посрещна своите ученици с „ДОБРЕ ДОШЛИ!“ С тържествена програма и много цветя беше отбелязан първият учебен ден.

Г-жа Й. Драгоева – директор на Гимназията, поздрави всички присъстващи с думите: „Скъпи ученици, уважаеми учители, родители и гости, добри дошли на първия учебен ден на учебната 2014/2015 г. в Гимназия „Свети Климент Охридски” – гр. Елхово.

Този ден е нова страница в живота на всеки ученик, защото през този ден Вие тръгвате по нов път-пътя на знанието и просвещението. Училищният звънец събира в едно безгрижието на младостта с опита на мъдростта и оживява една различна територия – класната стая. Безспорно, най-вълнуващ първият учебен ден е за осмокласниците и деветокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на нашето училище. На учители и ученици пожелавам ползотворна и успешна нова учебна година, изпълнена с нови предизвикателства и постижения!“

По случай новата учебна година Ви предоставяме информация за учениците, които ще се обучават в 13 паралелки дневна форма на обучение в Гимназия „Свети Климент Охридски”:

  • 5 паралелки – профил „Природоматематически” – Математика;
  • 5 паралелки – профил „Природоматематически” – ИТ;
  • 2 непрофилирани;
  • 1 нова паралелка – профил „Технологичен” – ИТ с прием след основно образование.

През лятото бяха извършени текущи ремонти – освежаване на учебни стаи и коридори, за да се осигури по-добра и позитивна среда на настоящите ученици.

Училището разполага с 3 съвременни компютърни кабинета, като по Национална програма „ИКТ в училище” се очакват нови компютри за единия от тях.

Почти всички учебни стаи са оборудвани с мултимедия, с което се осигурява съвременно и модерно обучение.

По Национална програма „Модернизация на материалната база в училище” предстои да се получи спортно оборудване и на учениците ще се предоставят по-добри условия за спорт.

[nggallery id=“1566″]


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА