Снимки: Първи учебен ден в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Елхово

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

1klasНа днешния 15 септември ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ отвори врати за децата на Елхово – бъдещето на България. През тази учебна година преподавателите ще обучават и възпитават общо 408 възпитаници от общината. Общо 24 са децата на възраст 5 и 6 години в подготвителната група и 23 в полудневната детска група. За първи път прага на родното училище прекрачиха 46 първокласника, за тяхното обучение и възпитание ще се грижат Миглена Терзиева и Стойка Кънева.

Официални гости на празничния ден бяха секретаря на община Елхово, кметове и кметски наместници от общината, бивши преподаватели от учебното заведение, родители и общественици.

Приветствие към присъстващите отправи директорът на учебното заведение Тинка Атанасова. „Отново е 15 септември, улиците отново са изпълнени със забързани ученици. Нашето съпричастие към този ден е нещо повече от поклон, той е повикът на кръвта и паметта българска – да помним историята на училището, без което нямаше да сме това, което сме сега.“ На колегите си г-жа Атанасова пожела заедно да образоват своите ученици, да откриват, насърчават и доразвиват таланта на всеки един от тях. На учители, ученици и родители тя пожела успешна учебна година и „На добър час“.

Г-жа Атанасова прочете поздравителните адреси от министъра на образованието Румяна Коларова и от областния управител на област Ямбол инж. Николай Пенев, които пожелават на всички успешна и ползотворна година, изпълнена с предизвикателства и високи постижения. Приветствие от името на родителите на първокласниците отправи Милена Вълева, която пожела на децата да открият нови знания и приятелства. Тя пожела на родителите да поощряват децата си за да се чувстват позитивни и уверени в себе си.

През лятната ваканция в основното училище са реализирани и планираните ремонти – възстановяване на външното стълбище на детската градина към училището, подмяна на плочки към ул. Ал. Стамболийски, измазване на класни стаи и кабинети и др. Доставено е и ново обзавеждане по проекта за „Подобряване качеството на образованието чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес в средищните училища“. В училището са осигурени 44 лица педагогически персонал и 12 лица непедагогически персонал.

Ръководството, педагогическият и непедагогическият персонал на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово подкрепят дарителската кампания „Да върнем вярата в доброто“, обявена от Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България и подкрепена от доц. Р. Коларова – Министър на образованието и науката. Призивът към родителите бе средствата, които са предвидили за цветя за учителите да бъдат дарени за благотворителната кауза. Средства по кампанията ще се събират до 19 септември, с които ще се помогне на детски градини и училища, пострадали от наводнението.

[nggallery id=“1565″]


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
На 28 март Православната църква чества паметта на Св. Мъченик Боян – княз ...
През нощта над Западна България облачността отново ще се увеличи и на ...
Граничните власти задържаха дипломатическа кола с петима нелегални мигранти на ГКПП "Капитан ...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха голямо количество от 23 200 ...
На 27.03.2024 год. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово ...
Седем кръга преди края на шампионата, юношите на ОФК Елхово (U15) продължават ...
През изминалия уикенд, на 23 и 24 март стотици зрители бяха свидетели ...
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА
ПП-ДБ иска да бъде създадена временна комисия в парламента, която да изследва ...
Военният кореспондент, ветеранът от войната в Донбас Александър Матюшин в интервю за ...
Генерал Александър Сирски заяви в интервю за Укринформ, че президентът на Украйна ...
Рая Коцева продължава с великолепното си представяне през тази година. Талантливата българка ...
Сръбският тенисист Новак Джокович заяви, че все още не знае кой ще ...
Кандида (Candida) е род дрожди, който може да причини инфекция при хората, ...
Родилка на 33 години е починала в кърджалийската болница тази сутрин, след ...