Снимки: Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара” село Бояново стартира уебната година

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

chelОткриването на новата учебна 2014/2015 година в ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара” с.Бояново, общ.Елхово, обл.Ямбол бе открита тържествено в 10:00 часа с прозвучаване на химна на РБългария и посрещане знамето на училището с мощно „ура” на учениците.

Гост на тържеството от Община Елхово бе г-жа Ташка Челебиева – началник отдел “Местни данъци и такси” в община Елхово.

Присъстваха и родители на учениците, които бяха дошли да подкрепят своите деца, както в успехите, така и в трудностите по пътя им на израстване и усъвършенстване. Личната им родителска грижа е необходима и незаменима опора за българското училище.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи инж. Димчо Георгиев директор на ПГ по МСС „Ернесто Че Гевара” с. Бояново, общ.Елхово, обл.Ямбол.

Той приветства всички ученици и най-вече деветокласниците, които прекрачват за първи път прага на нашето училище. Обърна се към тях, че хубавите неща не стават лесно. Напротив те имат цена – много труд и усилия. С тях трябва да надмогнат най-вече себе си. Плодовете на своя труд ще берат след години и не трябва да спират до тук. От тук нататък да се стремят пътят им да бъде напред и нагоре.

Директорът приветства и учителите, като им пожела все така да продължават да изпълняват своя дълг. За да си учител не е просто професия. Това е призвание и пример за родолюбие и осъзната отговорност. Пожела им и занапред да се грижат за нашите ученици, като откриват талантите им, развиват дарбите им и ги подкрепят в трудностите на учението.

Приветствие беше отправено и към присъстващите родители за обединяване на усилията за по-добро бъдеще на нашите деца.

Приветствено слово беше изнесено от г-жа Ташка Челебиева – гост от Община Елхово, която пожела на ученици, учители и родители здраве и успешна и ползотворна новата 2014/2015 година.

След приветствията беше изпратено и знамето на училището с мощно „ура” на учениците.


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА