Снимки: Професионална гимназия „Стефан Караджа“ – Елхово посрещна своите ученици за учебната 2014/2015

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

gimУчилищният двор на Професионална гимназия „Стефан Караджа“ посрещна своите стопани, както и гости, съпричастни към техните вълнения. В този тържествен първи ден на учебната 2014/ 2015 г. отново бяха спазени съответните ритуали- издигането на националния трибагреник, изслушването на химна, посрещането и изпращането на училищното знаме.

Гости на тържеството бяха: зам. кметът на община Елхово Живка Кафеджиева, бивши и настоящи учители, родители и приятели на учебното заведение.

Приветствие поднесе Директорът на професионалното училище инж. Христо Петев, който не скри своето задоволство, че вижда училищния двор отново пълен. Той се обърна и лично към учениците от 9-ти клас и 12 клас, като на последните напомни през трудния път, който те преминаха до тук, а на новопостъпилите пожела успех в трудностите през които ще се изправят.

Към учениците, учителите и родителите се обърна и зам. кметът на Община Елхово Живка Кафеджиева, която поздрави учениците по повод първия учебен ден.

Общия брой на учениците, които днес престъпиха прага на учебното заведение е 168 редовна форма на обучение, а в училището се обучават и близо 170 ученика вечерна форма на обучение. Учебното заведение приключи успешно приема на ученици след завършен 8-ми клас. За първи път общо 42 ученика прекрачиха прага на учебното заведение в четирите специалности: Малък и среден бизнес, Електрически машини и апарати и Машини и съоръжения за заваряване и Екскурзоводско обслужване.

През лятото ръководството на професионалното училище успя да обнови производствената база на училището, която се намира на ул. Ангел Вълев в град Елхово, както и с обновена учителска стая.


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА