Снимки: ЦДГ „Надежда“ отбеляза първи учебен ден

Публикувано преди 10 години  |  Образование, Снимки

nadejДнес, 15.09.2014 година целодневна детска градина „Надежда”, град Елхово символично постави началото на новата учебна година. „През тази година 34 деца, родени през 2011 година допълниха семейната среда с нова и непозната за тях среда в детската градина. Постарахме се да им помогнем, на тях и родителите им, да се приспособят бързо и тревогата за мама да се замени с игри и развлечения„, сподели г-жа Какърова – директор на детската градина.

Деца, родени през 2011 година са приети в две групи – „Щурче” с учители Людмила Митева и Кина Димова и в група „Червена шапчица” с учителки Жулиета Георгиева и Станка Николова. Сформирани са две подготвителни групи с 6 годишни деца, група „Маргаритка„ с учителки Стойка Шидерова и Пенка Стоянова и група „Звънче” с учителки Радостина Гинкова и Станка Хаджиева, с общо 44 деца.

В задължителна предучилищна група с 5 годишни деца има две групи – „Слънчо” с учителки Иванка Минева и Мария Тонева и група „Славейче”, в която част от децата са 5 годишни, с учителки Златка Манолова и Женя Михайлова. В групите има всичко необходимо за нормално протичане на възпитателно-образователната работа. Закупени са учебни помагала за работа, учителите разполагат със задължителната учебна документация, с дидактични материали, техника. Всяка от шестте групи получи дарение по един компютър. Всички групи са обогатили центровете за дейност с играчки, игри и други дидактични материали.

В двата филиала в селата Маломирово и Бояново са извършени текущи ремонти, измазване на помещенията, за да е по-приветлива детската среда. В Маломирово е оборудван компютърен кабинет с интернет, принтер, скенер, там децата са 23 на брой, а в Бояново – 15 деца. Като цяло децата в ЦДГ”Надежда”, с двата филиала са 183.

„Тази учебна година ще приключим с 30-годишен юбилей на детската градина. Поводът отсега ни кара да мислим в посока подобряване и обновяване на средата, за нови и интересни форми на работа с родители и деца. Ще реализираме нови инициативи, собствени проекти, за които ще търсим финансиране, макар и частично и те ще бъдат посветени на тази важна годишнина. Ние, като стопани на тази прекрасна база, като автори на „приказката”, наречена „Надежда”, ще продължим да „пишем” увлекателно, да дълбаем дирята след себе си, да посрещаме с „Добре дошли” деца и родители, пожелали да са част от тази приказка и да показваме, че любовта към децата и към учителството, са водещите. В тази дълга приказка през тази учебна година ще се впишат малките и уплашени деца, току-що дошли в детската градина. Те скоро ще усетят топлината и обичта, с която ги обгръщаме! Ще се впишат порасналите момичета и момчета, на които казахме довиждане и пожелахме на добър път в училище! Ще се впишат всички деца, посещаващи ЦДГ”Надежда”, които със своите родители и учители ще напишат най-важната част от приказката „Надежда” – своята част! И да не забравяме, че учителят отваря прозорче към света, открива таланти, убеждава и насърчава, дава знания и свобода на избор.

Уважаеми колеги, скъпи родители , нека да си пожелаем да бъдем по-толерантни, по-отзивчиви, по-търпеливи, по-добри, по-здрави , по-успели и доволни от себе си, хора, учители и родители! Да бъдем щастливи, защото, сигурна съм, щастливият и удовлетворен човек е усмихнат и отворен към хората около себе си, изслушва мненията им, съобразява се с интересите им, помага, без да очаква да му помогнат! Децата имат нужда около тях да има усмихнати хора, родителите имат нужда да бъдат спокойни, оставяйки детето си в детската градина! А на нашите дечица желая игри и забавления, незабравими мигове с приятелите и учителите от детската градина, неповторими и желани усещания, много знания, които ще им отворят всички врати към света!” – сподели г-жа Какърова.

[nggallery id=“1563″]


Статията е публикувана на 15 септември 2014

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА